Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Még akár jó is lehet. Egy linket légyszi, mert amit az eBay-en láttam, azok "igazi" repülőgép adatrögzítők voltak 100-600 eFt tartományban.

RJancsi

Még annyit, hogy elvben kapható a műszerhez egy soros hőpapíros nyomtató is. Ugyanazt a formátumot nyomja ki mint amit a hyperterminal ASCII karakteres formában fogad és megjelenít.

s7manbs8

Ez egy sima szöveges cucc, csak menteni kell a memóriába vagy SD kártyára és annyi, nagyon egyszerű az egész.

RJancsi

10 évig volt motoros repülőgépre szakszóm. Szerintem repülőt is egyszerű vezetni, még erős szélben, rosszabb látási viszonyok között is. De aki csak a Földről nézi annak nem biztos, hogy annyira egyszerűnek és magától értetődőnek tűnik. [#wilting]

2vkx6unz

Data logger

Nem tudom, hogy valóba jó lenne-e mert nem tudom mi jön ki egy drón repülésvezérlőből.

TBS-TEAM

Nemrég olvastam az esztergálás is könnyű csak tekergetni kell a kereket meg a karokat huzogatni.

Akkor egyszerű dolgod van csak írogatsz az arduinoba és egysze csak működik vagy nem de az biztos [#nevetes1]
József

s7manbs8

Na, értem én de én azért mondom ezt, mert ez a szakterületem, az egyik a sok közül persze, mert mindenhez is értek nyilván.

Egy kérdésem van még, hogy akkor annyit tudsz mondani, hogy a mentendő adatmennyiség az maximum kb. hány karakternyi lesz, amennyit maximum tárolnia kell a kis kütyünek ?

Az is lehet nem kell SD kártya sem, mert amíg áramot kap, addig a memóriájában is elfér, amennyi neked kell lehet, ha meg kiolvastad, akkor meg már nem érdekes, tehját SD se kell szerintem.

2vkx6unz

Itt egy másik: data logger 2

Ez olcsóbb is ;) és itt azt írja, hogy 300bps-től működik...
Megkapja a tápot és már rögzít is...

RJancsi

Ez annyira csábító, hogy legfeljebb bukok 3700 Ft-ot de rendelek egyet. Ha igaz amit írnak és ha a tápon kívül kap egy rx jelet akkor már rögzítaz szebb mint amit el tudok képzelni. [#nyes]

RJancsi

Nehéz megmondani az adatmennyiséget, mert sok mindentől függ. Alapvetően nem nagy fájlról lenne szó. A leghülyébb beállítással pl. 6 órán kereszül mérek 1 percenként. Az 360 rekord + a fájl elején a fejléc. A mintafájl alapján egy rekord max 40 db ASCII karakter. Összesen 360 x 40 = 14400 karakter.

RJancsi

Már meg is rendeltem! Köszi az ötletet, remélem beválik.
Ha megérkezik majd beszámolok róla. A következő kudarcig Arduino és más mókolások jegelve. [#nyes]

dtb

Ne kapkodj! :-) Nézd meg az alin is, jóval olcsóbb! Ott ennyiért már kettőt veszel! :-) Mindkettő kínából jön, tehát mindenképp 2-3 hét minimum...

RJancsi

Az alin nem vásároltam még (tudom, ez nem mentség), a Bangood-on viszont volt pár jóváírható pontom. Ennyit megér ha műxik. [#nyes]

000000000

Szia!
Ilyenekre van egy keretrendszer nem kell mást tenned csak feltöltöd a kész firmwaret és használod 2.5$ a hadver sok szenzor és fejlesztő eszközt támogat (arduinohoz is vannak) szintén ami neked ide kel hardveres és szoftveres szerialt is támogat webes kezelő felülete van! :)
Csoportos megfigyelésekre használom solar,bolyler,pára, hőmérséklet,digitális, rs485 villanyóra ...stb igazi spanyol viasz és fejlesztik mai napig álandoan bövül a perifériák listája![#vigyor]

RJancsi

Egyenlőre úgy tűnik, ez a flight recorder jó lesz. De mi ez a "keretrendszer"  amiről írsz? Egy link esetleg?