Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Néha még magammal sem sikerül egyetértésre jutnom. [#idiota][#wilting]

frob

hja értem
akkor tényleg oda érdemes tenni, bár minden bizonnyal itt is jó helyen van :D
R.

morvfer7

Ha van egy jelenleg működö rendszered hozzá windows platformra, akkor a legegyszerűbb a raspberry, amire feldobsz egy windowst és ugyanúgy használod ahogy eddig.

dezsoe

Feltéve, hogy a használt programnak van ARM-ra fordított változata. Abból kiindulva, hogy a műszer békebeli, erősen kétlem.

dezsoe

A soros kommunikációról mit lehet tudni? Gondolok a pontos soros beállításra: csak TX/RX van, vagy használ-e kézfogást. (Hány eres a kábele? Ha 3, akkor csak TX/RX, ha több, akkor lehet kézfogás is.)

dezsoe

Gyorsabban írtam, mint gondolkoztam, bocs. [#falbav] Terminálba gyűjti.

RJancsi

Legjobb tudomásom szerint nem használ kézfogást, amint van valami mérési eredmény (én állítom be mennyi időnként mérjen egyet) kiküldi a soros porton ha fogadja valami ha nem. Ha nincs rádugva semmi nem jelez hibát csak épp elveszik a mérés. Mivel ősállatról van szó, egy papírcsíkra filctollal felkarcolja a méréseket, de azt nem olyan elegáns a megrendelő kezébe nyomni, mint egy számítógépen rögzített fejléces mérési jegyzőkönyvet. Az enyém kb. 15 éves masina, a korszerűbbeken már USB csatlakozó van és közvetlenül pen drive-ra mentik a mérést.

A kézikönyvében ennyit írnak:
" Adatátvitel számítógépre: 38400 baud-rate, 8 adat 1 stop bit, no paritás. Az átviteli mezők CR és LF végződésűek. Javasoljuk a Hyper terminal program telepítését MS Windows bármelyik verziójú op rendszere alá. Az összekötéshez használjon PIN to PIN soros kábelt."

Nagyjából ennyi. Már az is gond, hogy a mai laptopokon nem igazán van soros csatlakozó, az RS 232/USB adapterek pedig köztudottan megbízhatatlanok.

svejk

"... az RS 232/USB adapterek pedig köztudottan megbízhatatlanok"

Gondolod egy Arduino megbízhatóbb?

Én szinte csak Aten UC232A-t használok, talán egy eszköz volt amivel nem tudtam kapcsolatot teremteni.

RJancsi

Épp most szívok vele. Elvben a legfrisebb illesztőprogram van a laptopomon, amikor rádugom "észreveszi", de hibaüzenetet ad: azt írja ki, hogy "Nem létező eszközt adtak meg". Nem tudom mi a bánat baja lehet.[#nemtudom]

TBS-TEAM

Az ATEN USB-RS232 konvertert telepítsd újra.
József

RJancsi

Épp most telepítettem, mert a laptopomon még soha nem használtam. Ha letörlöm és ugyanazzal a telepítővel újra felrakom jobb lehet?

TBS-TEAM

Amikor be van dugva az USB-RS232 konverter a laptopba
Ha jól telepűlt fel a driver akkor nem lehet ? vagy ! jel melette.
Ha mégis vagy nem jó ahhoz az oprendszerhez a driver és az ATEN honlapján keress hozzá megfelelőt, vagy nem telepűlt fel.
József

TBS-TEAM

József

RJancsi

Kb. fél órája töltöttem le az ATEN-ről a legfrissebb, 64 bites 1.0.085 verziót. Adapter bedugva, telepítés hibamentesen lemegy de az eszközkezelő hibát jelez. Lövésem sincs mi nem tetszik neki. A laptopomon jogtiszta 64 bites WIN10 van.

TBS-TEAM

Lehet az RS-232 csak 32-bit.
A 32-bites verziót próbáld meg.
József