Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

Pali79

Igen, de nincs engedélyező kimenet, nekem az is kellene.

TBS-TEAM

13 kimenet Főorsó be/ki.
József

Pali79

Nem, nem. A 13 az a forgásirány és erre nincs hatással az M5 parancs. A 0.9 verzióban még a 12 volt a főorsó ki-be, de az 1.1 verzióban már nincs ilyen.

TBS-TEAM

2 féle GRBL változat van.
Az egyik PWM nélküli.
A másik PWM kimenettel és ott a
11pin a PWM és a
13pin a  Főorsó be/ki.

József

Pali79

Igen kétféle verzó van:
0.9: 12 főorsó be/ki, 13 főorsó forgásirány
1.1: 11 PWM, 12 Z végállás, 13 főorsó forgásirány

Tehát vagy PWM vagy főorsó be/ki.

Hivatalos oldal

dezsoe

Értem. A panelen a feliratok szépek, de az csak a hozzá írt C függvényekre igaz. (Részletek az angol szövegben, ha kell, elmagyarázom.)

Viszont ha kell az engedélyező jel, de nem kell az irány, akkor van rá megoldás az Uno-ra. Az 1.1h verzióban (lehet, hogy másikban is, de ez van letöltve) van egy USE_SPINDLE_DIR_AS_ENABLE_PIN kapcsoló, amit ha engedélyezel, akkor az irány helyett a kért engedélyező jelet adja ki. (Ennek állításához kell az Arduino IDE, mert újra kell fordítani a firmware-t.)

Pali79

Köszönöm! Nekem az lenne a legegyszerűbb, ha az UNO-t tudnám továbbra is használni. Ha ebben tudnál segíteni, hogy mit kell tennem pontosan, nagyon hálás lennék! [#worship]

dezsoe

Megnézem, de csak majd holnap, mert ma már zombi vagyok... :) (Az első 420 km vezetéssel nem volt bajom, de a utolsó 20 lakott területen, esti csúcsban, pötyörgő trutyival kivett mindent.)

dezsoe

Ennek jónak kéne lenni: a D11-en kijön a PWM, a D13 magas, ha megy a főorsó.

Pali79

Köszönöm szépen, este kipróbálom!

Pali79

Tökéletesen működik! Köszönöm szépen! [#worship]

dezsoe

Pali79

Felmerült még egy kérdés. A PWM alapból 970Hz körül jár. Feljebb lehet ezt húzni?

dezsoe

Ennél a verziónál ezek közül lehet választani:
Idéz62.5kHz, 7.8kHz (Used in v0.9), 1.96kHz, 0.98kHz (J-tech laser)
.

z4ejygu7v

Tisztelt: Ardu kollegák.
Az utmérő közösitő panel gyártását megkezdtem, ha valakit érdekel e: csatlos.laszlo@gmail.com