Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

dtb

Igen, pontosan ezt írtam én is előzőleg. A komplett port írás sokkal gyorsabb a pinenkénti állítgatásnál. Ugyan igy lekezelhető a belső megszakítás(ok)kal az olvasás is.

000000000

Nem versenyeztetni akarom de amire több támogatás is van (elterejtebb) ár/tudában
http://esp32.net/
3$ dual-core 32bits 240mhz ha sebbecség a föbb cél...

frob

durva azért hogy milyen cuccok érhetők el milyen áron!

jweyb09ib

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy tudom a motort helyben tartani grbl 1.1 alatt. Uno, V3 shield, A4988, Minebea 17PM-k01 nema17 motor. Köszönöm

TBS-TEAM

Alapbó nem megy sehova [#nevetes1]
Ha leírnád pontosan mi is a gond [#fejvakaras]
József

jweyb09ib

jó lenne [#vigyor]  az "y" tengelyem harcol a gravitációval és mikor nem kap jelet akkor szépen "gurul" lefele magától, szóval olyan mint ha nem lenne tartása a motornak.

000000000

Ha a motor mozgás megszűnik a tartóáram 1..2 perc után kikapcsol ha erre gondoltál [#rolleyes]!

jweyb09ib

nem sajna... próbálgatom UGS-el mozgatni, az "Y" tengelyem fogasszijjal hajt (2 motor) és mikor felfele mozgatom (simán a  nyilakkal" akkor mozog is szépen, de amint abba marad szépen "visszaereszti" (függölegesen mozog a tengely és a gravitáció dolgozik) tehát nem 1-2 perc hanem amint befejezi a felfele mozgást.

000000000

probáld ki

M85 P100

P az inaktiválási idöt álitod!

jweyb09ib

lehet persze teljesen rosszul gondolom és van tartása csak nem elég, 1/16 lépés van jumperolva, a potmétert nem tekergettem a vezérlőn...

jweyb09ib

segits kicsit hova is ? :)   ha beirom az UGS-be hibát dob rá

000000000

jweyb09ib

oda irtam de akkor valamit bénázok

000000000

FELRAKTAM EGYET RÁNÉZEK!

000000000

ezel kisérletez!

$1=25

érték 0...255 ig lehet lépés után tartó áram!