Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

xsugix

Gábor, nekem is ilyen van, made in italy, lm358 nélkül. Garantáltan Kínából jött. És nem a ch340 az usb csatoló, hanem egy atmega16-os.
Ennek ellenére jól működik. CH340-ennel szerelt nanoval szívtam már. Rossz volt az IC..

B.Zoltán

Azért ne fogjunk mindent a kici kínaira, egy kimenetre miért ne tehetne 1K-val LED-et, viszont, ha nyitott bemenetnek használom, akkor vagy vegyem le, vagy húzzam föl becsületesen.

Baj ott van, ha nem tudom, hogy esetleg LED van azon a lábon, no az lehet szívás egy ideig, de ez is csak nyitott bemenetnél.
A tanúság ez!

ANTAL GÁBOR

Nagyítóval végignéztem ATMega 16 os van rajta nálam is  ( akkor kínai ) . Van rajta egy "L" led  Fogalmam sincs hogy hogyan hajtódik .  Mindenesetre azzal nem volt semmi baj
  A nyákból elég nehéz kibogozni de rákeresek a schematic ra a R3 alapján

dezsoe

Az adás folyamatosan (30ms-ként) megy és elküldi az összes bemenet állapotát. A bemeneteken gombok vannak.

A kici kínaival az volt a bajom, hogy az eredeti (arduino.cc-n megtalálható) UNO rajzon még volt annyi eszük, hogy a 13-as láb lehet bemenet is és akkor bekavar a LED, ezért illesztették, lásd a mellékelt részletet.

B.Zoltán

Persze, értem a lényeget, hogy ha le van választva a LED egy 358-cal, akkor semmi gond.

Én megszoktam a TTL és Z80-as világból, hogy mindent korrektül fel kell húzni, vagy le kell húzni, ahhoz, hogy valami biztonságosan, zavarvédetten működjön.

A menetvágó berendezésünknél is használjuk a D13 bemenetet, 1kohm-on keresztül kommunikál a másik IC-vel, és az húzza fel 1-be és le 0-ba. Az atmega328 adatlapja szerint meglepően alacsony a magas szintje, ezért nem nehéz 1-es szinten tartani a bemenetet.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy amit mondasz, az nem úgy van, hanem csak annyit, hogy szegény kínaiak spórolnak, ahol tudnak, és nekünk meg észnél kell lenni.

Virbo

Persze hogy érdekel. :)

000000000

Tudom tudnak itt többen ilyesmit meg jobbat is de akkor is meg mutatom részbeni köszönet "freewind" is![#nyes]

szf

Engem érdekelne. Leírás?

morvfer7

Szerintem szuper lett, gratulálok hozzá. Kék kijelzővel talán jobban mutat mint pirossal, de fontos, hogy a kék kijelző nem ajánlott hálószobában ha szeretnél nyugodtan aludni.
Azt nem értem, ha NTP, akkor minek bele még RTC is?

szf

Milyen színt ajánlasz?
Piros?[#eplus2]

morvfer7

Most így, hogy látom a videón, nekem tetszik a kék.
Csak megjegyeztem, hogy hálószobában nem ajánlott.

000000000

online/offline is használható!
Kék a kedvenc szinem jó hogy gyártani kezték max7219 modulban edig piros volt 328 cal kezdeti clock...

000000000

ok!
Amugy lesz még bövités még de némi problémával elakadtam bene de lasan megszületik majd ez is de az alap ilyen most!
fejlesztés alat:
-ofline modban tcp ds modul beálitás...
-wifimanager felület sta/ap kezelés...
Az alap prog is érdekel?

szf

Persze.
Jöhet óra minden mennyiségben.
LED, VFD, nixie, Flip clock stb

VighLajos

Most olvasom...
Engem is érdekelnének!
Kösz!