Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

juhasz

Vagy lehet még jobb lenne, ha egy változóhoz minden óra 0 perc 0 másodperckor hozzáadnál +1-et.
Amikor a változó értéke 5, lefutna aminek le kell, és nullázódna a változó.
Bár biztos van erre elegánsabb megoldás is. [#nemtudom]

ebalint

Nézd meg.

Több helyen is található

frob

elegánsabb és memóriatakarékosabb ha bool változót használ
ha megtörtént 1, ha újra meg kell hogy történjen ott 0 és majd amikor megtörtént megint 1
egyszer ellenőrizni kell hogy az 5 óra letelt e, ha igen akkor 1 ekkor lefuthat a másodperces cucc

egyébként meg óránként mérnék és ahogy mondod is egy változó értékét növelném és ott amikor az 5 re vált kinulláz a másodpercet engedélyezném, amikor lefutott akkor meg tiltanám, így biztos csak egyszer fut le 5 óránként...

de persze biztos más meg másképp csinálná :)

000000000

Szépen leírják a feltételeket csak a lényeg sosem teljesül célirányosan 24h többször kell futnia nem csak egyszer csak az igaz feltételnek csak 1 secre!
Ekkora feladat lenne ez 5 orénkét 1s igaz feltétel?
Egyenlőre nem sikerült a kívánt megoldás 2 forumon sem![#email]
Sajnos a lenti ora projektem 3..4 hét munkám volt  valaki egy köszönöm sem méltatót (cserébe a forrásért) vissza meg ilyen kiss kérdésre meg semmi válasz sem méltatóak akik ez kisujjak kiráznánk....[#boxer]

juhasz

Amit javasoltam privátban, az sem működik?

000000000

Probáltam!
ha ora perc másodpercet van egyben ora változot nem veszi sosem figyelembe akárhogy rako kissebb nagyobb vagy egyenlő jelet az ora fügvényhez...
 pedig a 3 változó int jelegű (rtc lib)

if (now.hour() <= 1 && now.minute() <= 1 && now.second() < 1){ up = up + 1;}
//if ( now.minute() < 1){ up++;}

if (up == 5) {digitalWrite(led,HIGH);   up = 0; }
else
{
digitalWrite(led,LOW);

}

000000000

5 oránkét 1s igaz feltétel...

juhasz

Ez elrontja szerintem: now.hour() <= 1
Nem kell figyelni az órákat, csak a perceket, ha 0 perc akkor egész az óra :)
Így most csak 0 és 1 órakor ad hozzá a változóhoz.

juhasz

if ( now.minute() = 0 && now.second() < 1){ valtozo = valtozo + 1 ;}
if valtozo = 5 { (ide amit szeretnél csináltatni) valtozo = 0 ; }
Úgy is küldtem át neked, ne rakd bele a  now.hour()-t.

000000000

Akkor még egy probát teszek...

000000000

[#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor]

[#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps]

[#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]

juhasz

000000000

Korai volt az öröm az ora kodjába beraktam fö loop részbe ott az up változó ha if ugrik nem + egyet ad hozá percenként hanem egymás után gyorsan 5 ad hozzá ez mi a franc csinálhatja tulfut az up változó?

juhasz

Küld már el. Nem lehet hogy ötször is lefut a loop egy másodpercen belül?

000000000

ora kodjába....