Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

freewind

Sajna rossz hírem van: amikor nekem ilyen hiba jött elő azt utána soha nem tudtam életre kelteni.

ebalint

Az UNO kiválasztásnál nincs Old Bootloader lehetőség?

Vagy egy korábbi verzióval pl. 1.5xx próba?

Más programot rá tudsz tölteni?

morvfer7

Szerintem a fordítást mentsd el binárisba, majd a binárist töltsd fel az Xloaderrel.

tja40j54a

Köszi szépen sikerült megoldani ! :)

szf

Mi volt a megoldás?

e87jgfi6s

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem: Marlin V.1.0.2 firmwarehoz szeretnék REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER kijelzőt hozzárendelni de az ellenőrzés folyamán ezt a hibát írja: exit status 1
'MSG_XSCALE' was not declared in this scope

Tudna valaki tanácsot adni?

Köszönöm,

dtb

Anno még régebben vásároltam pár STM32F szériás mikrokontrollert, mert nagyon izgatta a fantáziámat. Egy két programocskát feltöltöttem rá az elérhető demók közül, de sokkal töb időm nem volt vele foglalkozni, aztán úgy is maradt...
Bár már korábban is írtam róla (valaki kérdezte), hogy pár egyszerű lépéssel az Arduino IDE felületéről is lehet ezeket a kütyüket programozni, de most belefutottam egy egyszerű (és nagyszerű) leírásba, ami végigvezet a beállításokon, és a leírás segítségével közvetlenül az USB porton keresztül lehet csatlakozni/programozni az STM32 eszközöket. Kipróbáltam, működik! Itt található a leírás: Bootloader + Driver for STM32

szf

5p49fk8ni

Zárójelezni kell az egyes feltételeket.

5p49fk8ni

if (now.hour() <= 1 && now.minute() <= 1 && now.second() < 1)

if ((now.hour() <= 1) && (now.minute() <= 1) && (now.second() < 1))

5p49fk8ni

Nekem van. Próbáltam is. Van némi kódolási ügyefogyottsága.

dtb

Gondolat ébresztő :-)
Egy régebbi projektben szükségem volt egy olyan modulra, ami programból változtatható ellenállást tesz lehetővé. Akkor ezt egy ismerősöm megcsinálta nekem, de most az alin böngészve beleszaladtam egy hasonló "tudású" (többféle is van) kütyübe.
Hogy mire jó ez?
Arra, hogy sok olyan frekiváltó van, ami tud kezelni potméteres inputot, tehát felprogramozás után egy potméter tekergetésével lehet a fordulatszámot állítani.
Innen kezdve már csak egy arduino kell, és akár programból, akár a CNC vezérlővel összekötve (rs232,rs485, MODBUS...) vezérelhető a frekiváltó ezzel az alternatív megoldással is. (Igen, tudom, a cnc vezérlő oldaláról is kell némi programozás, de ha valakinek normál módon nem illeszthető a frekiváltója, annak esetleg ez is megoldás lehet)
Ja, a lényeg, a kütyük linkje:
AD623 Programmable Gain Digital Potentiometer Module
és ez
X9C104 Digital Potentiometer Module Programmable Resistors

dtb

pbalazs

Lehet, hogy valamit félreértek, de ha úgyis van valami kommunikációs busz a frekiváltó felé, akkor miért nem azon keresztül állítod a fordulatszámot?

dezsoe

Igen, félreérted. Az van odaírva, hogy nincs kommunikáció, csak potmétert fogad.