Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

GG

Hello Attila,

platformio megvolt már?
Ha nem, akkor az kell neked: itt a leírása: https://docs.platformio.org/en/latest/integration/ide/atom.html, legalábbis a fejlesztő maga ezt használja.

Üdv, G

Kisamotors

Köszi mindenkinek a gyors válaszokat, de én most tettem fel a kezem. Ez az Atom platfom, meg hozzá 10 másik alkamazás telepítése, azt sem tudom merre van az előre és még a közelében sem vagyok a megoldásnak.
Elbsztam rá két estét, és már nagyon felbosszantott.
Miért nem lehet közzétenni egy ilyen játék robotot úgy, hogy a hülye is meg tudja oldani, mint én.
Nem fejleszteni akarok, meg kódot írni, csak feltölteni arra a nyavajás proceszorra.
Az IDE-vel elboldogulok, de egyelőre ebből most elegem lett.
[#eljen]

morvfer7

A fejlesztő elkezdett valamit, ami soha nem lesz befejezve.
2018 november 10. osztotta meg az akkori állapotot, azóta hozzá sem nyúlt a projekthez. Nincs wifi, Bluetooth vezérlés, ami azért elég lényeges lenne, ha már beígérte.
Javasolnám, hogy ezt engedd el, helyette írd be a google keresőbe "balancing robot" és találsz olyan projekteket, amikkel boldogulni fogsz az IDE-vel is, és készen is vannak.

Kisamotors

Köszi! Összedobtam már pár ilyen robotot, de egyik sem volt ilyen kifinomult szabályzású. Persze azok sima DC motorosok voltak, nem léptetősek, nyilván nem tud így műköni. A PID szabályzó is elég egyszerű volt bennük, ebben azért jól meg van írva, már amennyire én látom, mert csak a töredékét értem. :) Tervben van még egy, de ahhoz kell még pár cucc, így várom a zöld kapátos bácsit. :)

z4ejygu7v

Szia sikerült átlátni?

Adok némi tanácsot.

Vegyél mikro usb ajzatot 3 db.
1 ADUINO panelt.
1 Bluetoot panelt.
https://de.aliexpress.com/item/4000484202812.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3dbf626c0rw3q2&algo_pvid=82fd2a72-f4af-4a3c-92fd-dff0368c22f4&algo_expid=82fd2a72-f4af-4a3c-92fd-dff0368c22f4-2&btsid=0ab6fb8315883352817117603e9b48&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
3 db mérőlécet.vezetékkel. Ennek a csatija kell passzoljon a mikro usb-hez.

Telepits play store-ról Touchdro app bluetoot kapcsolattal.
Arduinot programozd föl mérő proggal./ezt keresem hex formában/ Ha esetleg találod én is vevő vagyok rá!  
később küldöm. Az usb-arduino között vezetékelj a video kép szerint, nem nagy dolog.
Kalibrálás a video szerint.
https://thewikihow.com/video_byHIOPmnQvI
https://thewikihow.com/video_s4Aa1Q9zOc0

Ha valami nem ok, irj.

gaben

Sziasztok,

van arra mód ill. lehetőség, hogy egy touch panel vagy nyomógomb segítségével, az arduino-ra töltött többféle program közül válasszak?
Egy plexilapon szeretnék LED-eket vezérelni és ehhez kellene egy véletlen szám generátor, egy direkt (minden LED-et működtető) vezérlésű funkció valamint egy egyedi, nyomógombokkal bepötyöghető számkombináció (vagy név), ami az adott számhoz/névhez tartozó LED-et indítja.

köszi, Gábor

dtb

Bár én még nem csináltam ilyet, de meg lehet csinálni, ha a void loop()-ba teszed az input lekérdezését, és ebből hívod meg a különböző programokat, amik itt már funkcióként lesznek ugye definiálva. (meg persze, ha a memória elég!)
Itt egy jó példa: Arduino TFT LCD Touch Screen Tutorial

gaben

Köszönöm,

megnéztem és hát nem egyszerű.
Lehet nem is akarnám ennyire túlbonyolítani, azt hiszem elég lesz egy sima LED-es vezérlés is.
Viszont ez az ultrahangos távolságmérő jó ötlet lenne a cucc bekapcsolásához.
Arra gondolok, hogy egy bizonyos távolságon belüli érzékeléskor kapcsoljanak be a LED-ek és 1-2 perc után automatikusan ki.

üdv, Gábor

z4ejygu7v

A 1616 cikhez közösitő rajz.

Devecz Miklós

Programozó guruk segítségét kérném.

Vettem egy csupasz ózon generátort.
Ehhez kellene egy olyan program, amivel telefonom keresztül wifin vezérelni tudnám a bekapcsolását, majd egy előre beállított idő után magától lekapcsolna.

ESP32, és relém van.

TBS-TEAM

József

2vkx6unz

Esetleg ez: ESP8266 webserver

vagy ez: ESP8266 webserver_1

Ha nem akarod publikus szervereken keresztül futtatni...

Devecz Miklós

Köszönöm a segítséget, de ezek túl magasak számomra. [#falbav]

2vkx6unz

Pedig a viedo után ott van a link a git-re ahonnan letöltheted a kódot ami csak módosítani kell egy kicsit. Alapjában véve az egyik egy ESP8266 ra épített webszerver ami wifin csatlakozik egy hálózathoz és a hálózaton keresztül akár telefonról akár tabletről vagy pc-ről egy sima böngészőből kapcsolhatsz ki/ be ledet. Ezt már nem nehéz testre szabni. A többi video segít ebben.

Ha már megy a LAN-on belülről akkor utána már csak pár további lépés és az interneten kereszül bárhonnan kapcsolhatod...

Persze könnyen beszélek mert én még nem próbáltam...