Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

Szintén én is de könyvtár / meghajtó átalakitó tud szivatni rendesen hiába jó a szoftveres részed!
csatolom a gyüjteményemet...LINK[#kacsint]

frob

kijelzőnek időzítések lényegesek, az hogy neked látszik hogy a program fut, mikor veszel te észre 1-2-10ms -ot?
sztem kb kizárt

egyébként meg kezd szépen elölről, eső körben az lcd-n egy külön fájlban jeleníts meg mondjuk egy sima változót hogy másodpercenként növeled. Ha a tápot nem veszed le a kijelzőn az utolsó állapot van, az meg hogy restnél nem törlődik minden bizonnyal azért van mert nem nyomsz neki egy törlést
és még a kontakt hibáról nem is beszéltünk :)

juhasz

De ha beállítom, hogy ha a fordulat 100 vagy nagyobb, a 13pin legyen magas, egyébként legyen alacsony, akkor azt szépen váltogatja. A kijelzőn viszont nem látszik csak hogy 0 a fordulat. Ebből gondolom, hogy a program fut csak a kijelző nem megy valamiért. Amikor viszont jól működik, akkor a kijelzőn is szépen látszik, ahogy változik a fordulat.
A működő és nem működő program ugyanaz, csak újra feltöltöm.

juhasz

Igen, régen ezt használtam én is, köszi. Ki fogom próbálni.[#eljen]

000000000

lcdnek van késés ideje/válasz(kijelzés) 4bit üzemodba még lassabb ha jol tudom ez 100..200ms... ha ez alá mész idöben áll a kijelzés ez ez igaz a törlési idöre is... valamit osztást használ a program részben és azt jelenisd meg![#kacsint]

frob

hogy mi változik a két feltöltés között azt nem tudom,
de ha az lcd megy egyébként, ( kontakt hiba nincs) akkor annak mindig mennie kell

de azért érdekelne hogy a láb birizgálást hogy oldottad meg, milyen időzítéssel, timerrel?
közvetlenül elérhetően az arduinoban 2 fajta van, egyik amelyik megfogja szintén a procit, a másik fajtával meg számolni kell úgy adja a pontos időzítést

utána meg jönnek a timer libek...

ügye a delay egyértelműen felfüggeszti a program futását

a micros és a millis -pedig bekapcsolástól kezdve számol az egyik hamarabb a másik később de körbefordul
a micros 70 perc
a millis 50 nap
viszont ezekkel számolni kell mert az aktuális bekapcsolástól eltelt időt adják vissza...

de mivel a kódot még nem láttuk, kb bármi lehet :)

juhasz

Írtam privátban.

VighLajos

...lemaradtam?
:-(

frob

válaszoltam :)

000000000

Minden 1 min bekapcsol 1 secre ez a fügvény!

if ( now.minute() >= 1 && now.second() < 1)

itt nem veszi figyelembe az ora váltózót?

if (now.hour() >= 5 && now.minute() >= 1 && now.second() < 1)

Minden 5 oránban 1sec igaz feltételt szeretnék!

000000000

Még tejársz a legjobban fejlesztet változat...
csatolom privátba...

juhasz

Ez 5 óra után minden percben kapcsolja szerintem. Mert 6 óra is nagyobb mint 5. [#nemtudom]

000000000

Látod senki sem...
Ezt kérdezem"Minden 5 oránban 1sec igaz feltételt szeretnék!"

juhasz

Miért nem teszel egy millis-t be ami 5 óránként nullázódik?

000000000

Hogy kell?
50nap van trükk ujra induljon?