Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

se6a9e636

Ó nem néztem, gondoltam itt ahol az arduino topic van gondoltam inkább ide teszem

se6a9e636

Köszönöm!

000000000

Még annyi kiegészítést tennék az ottaniakhoz, hogy természeten egy közös GND vagy 0 pont is van az LPT-n, pl. a 25, 24, 23 csatlakozó pontok bármelyike jó meked.

PSoft

Ilyenkor türelmetlen ám az ember. Hamar, hamar, itt is, ott is kérdezősködik.[#kacsint]

se6a9e636

Bocsánat a türelmetlenségemért!

PSoft

Nem kell bocsánatot kérned, ez a természetes.
Kérdez az ember,és ha valaki tud, válaszolni is fog a kérdésekre.

ANTAL GÁBOR

Napok óta szívok
 Kis segítséggel csináltam egy programot Uno-ra   Feltöltöm és Ok .  Ugyanazt rátöltöm Nanora .  És nem működik .  Szépen felmegy de nem működik.
  Egy táviratot szeretnék  küldeni egy másik Arduinónak . Az UNO szépen elküldi a NANO nem
 Köztudott hogy mindkét panelon van egy CH340 es kinai chip   ( olyan mint a FTDI csak kínai )  A schematic et elemezve mindkét egység megegyezik . A kontroller kimenetei két    ledet hajtanak   ( a felhúzó ellenállások 1 kohm ) és ugyancsak 1 kohm os soros ellenállásokkal  mennek a CH340 chiphez.

Szkópolni még nem szkópoltam .  Lehetséges hogy  ugyanaz a program másképp fordul le UNO ra  ill Nanora ?

A Nano ban a kontroller SMD  az UNO ban Plastic DIL

Akinek van ötlete hogy mi lehet az örvendeztessen meg vele [#conf]

000000000

bemenetre ne használ 1k helyette 10K legyen leded 1k soros az ok 5v ra!
Vagy használj bemeneti belső felhúzó ellenállást INPUT_PULLUP paranccsal![#integet2]

dezsoe

Ezt nem Gábor építette, hanem a kici kínai, úgy hívják, hogy Arduino Nano. :) A kérdés az, hogy mi a túróért nem jön ki normális jel a panel szélén levő csatira.

dezsoe

Ja, és igazából csak az RX az érdekes, mert csak ad a Nano, fogadnia nem kell.

ANTAL GÁBOR

Én a gyári panelrajzot nézem és ott úgy van ahogy leírtan . Teljesen egyforma a felépítés .
 A Nano illetve az Uno  Tx lába megy tovább a másik egység Rx jére  (azon megy a távirat )  Az UNO elküldi a Nano nem

dezsoe

szf

Processzor kiválasztás megfelelő? 328?

000000000

Ha nem titok ragd fel a kapcsit programot ide ugy könyebb lenne !

ANTAL GÁBOR

A Nanonál ATmega 328P  ( old Bootloader)  Azt hiszem a  sima 328P vel is próbáltam de azzal fel sem ment .  Az UNO nál nem is tudok választani