Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

van unod mert azon is van AVRISP_mkII lehetöség 2560 ujra botloaderni isp keresztül mert ide is meg lehet oldani biztonságosan!

https://www.arduino.cc/en/tutorial/arduinoISP

000000000

Hmm igen érdekes hogy kihagyták arduino fejlesztőből a bootloader eladónak megéri a cirkusz még ilyeneké e?![#wilting]
Nem tudlak kövezni alig válaszolsz vissza mész...mész![#vigyor]

svejk

Ja-ja, megyek a magam fejem után, általában egyenest a falnak... [#falbav]

De ugye mindkét panelt jóként kaptam...

000000000

CH341G win8..10 sincs driver azt telepiteni kell!
Win csupán anyit tesz ha 2 CH341 is használsz még egyesével is azt mindig más com port számra teszi az arduino ide erre nagyon láma hogy automatikusan is kezelje manuálisan kell neki kijelölni...

A windows csak az usb/232 lát be a bootloader az kezelő program pl ide programozáskor kérdez egy bootloader azonosítót hogy   az adot chiphez való e amit felakarsz tölteni ha nem egyezik akor crc erroral hibát ir az ide az összes definíciót egy boards.txt tartalmaz...! [#kacsint]

svejk

...és kezdődött minden elölről.

A CH340G chippes Megára megint time out-ot dob a Marlin feltöltésekor.
(úgy látszik csak a délelőttös műszakot szereti)
De most már legalább az az AVRISP_MkII-vel felmegy.

Amit látok különbséget az UNO panelhoz képest, hogy a Megán a CH340 kaviccsával párhuzamosan van egy 1 Mohmos ellenállat.

A MEGA16U2 átalakítós panel bírja a délutános műszakot is.

000000000

Ezt a 2560 CH340G bevan épitve ott csinálja vagy üresen is?[#conf]

PSoft

Én ITT, elég sok mindent összevadásztam az elmúlt hónapokban, Arduinóval, printerrel kapcsolatban .

svejk

Üresen is.

Megint újra feltöltöttem ISP-n keresztül az botloadert a Megára, most jó.
 3-szor egymás után kipróbáltam felment rá a Marlin.

Ami még érdekes számomra, hogy ha az "eredeti" Mega8-as átalakítós panelt kérdezem le akkor van serial szám, de ha a HC340-esssel szerelt panelt akkor mindig azt írja, a serial számhoz, hogy először töltsek bele vázlatot.
De hát Van benne!?

A csuda se érti ezt...

Azt se értem miért az Arduinokhoz rendel egy-egy COM portot, miért nem jó neki amit a Win kioszt.

000000000

forrasztási hiba nem lehet repet? mert ezeket ezüst alapú a forrasz az meg rideg foss..
usb chip van egyedi azonosítja soha nem tud egy portra kerülni két egyforma eszköz ha egyszere müxik is ...[#kacsint]

PSoft

Azt hiszem, elbaxtam a linket...

Erre gondoltam.

vjanos

Nulladik kérdés: próbáltad újraindítani a gépet? :)

A múlt héten én is rászaladtam egy ilyenre: egy arduino  uno viszi a rekuperátort, ennek a programján akartam frissíteni. Az istennek sem akart összejönni, nekem is vagy timeout volt, vagy error opening serial port.
Egy sor szerencsétlenkedés után (a hideg padláson, egy szál melegítőben) újrainditottam a laptopot, és voila...

000000000

unonal 1be van konekt ide com port
unonal 1ki nincs konekt ide com port
unonal 1be van konekt ide com port
minden második feldugásnál uno és ide közöt nincs kapcsolat sose windows hangja mindegyiknél jelzése szinte ugyanaz 4db unonál ez a jelenség egyforma!

szf

Valaki hasznát már arduinhoz I2C port bővítőt (PCF8574)?
Lehet a bővítőn keresztül használni DS18B20-at? Azaz 1-wire bust?
Van-e hozzá mintapéldája?

Köszönöm, ha segítesz!

dezsoe

Próbálni nem próbáltam, de szerintem a PCF8574 nagyon lassú az 1-wire időzítéseihez. (Még LCD-hez sem vált be, pedig ott csak annyiból volt érdekes a sebessége, hogy addig nem tudott mást csinálni a proci.) Ha már mindenképpen I2C, akkor MCP23008 vagy MCP23017 vált be nekem, de lehet, hogy jobb lenne procilábat adni neki, ha megoldható.

szf

Elfogytak a lábak. Mivel már használom nyomógombra csak ezért gondoltam.