Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

dtb

Kicsit pontosíthatnál a kérdésen, mi nélkül akarod bekötni (és pontosan mit is)? Arduino nékül, csak a shield-del? Az szerintem nem megy. Csak az ardiuno-val akarod vezérelni a stepper drivert? Annak semmi akadálya, rengeteg leírást találni hozzá a neten.

dezsoe

Szerintem semmi akadálya, ha a lábakat jól kötöd be. Leírás van a neten bőven, például itt. Egy dologgal lehet bajod: ha a printer port nem ad elég határozott jelet, de ez gépfüggő.

dtb

Hát ha jól értettem amit telefonon beszéltünk, akkor ez kell neked:

000000000

Pedig rajta van ez a lehetöség is... reset allati tüs csatik arduino lapot meg elhagyos ugyis!

Varga Ferenc

Ok. Én erre gondoltam

zozo

Nálam ez régen linuxcnc-ről ment, asztali PC LPT portjáról. Nem volt vele probléma.

z2a2u8wf

Sziasztok
Szeretném magam kicsit jobban beleasni ebbe az arduino rendszerbe. Hol és merre erdemes elindulni? Nulláról kezdenem semmilyen ilyen irányú eloeletem nincs.

6mrgeizbx

http://www.tavir.hu/
Van e-mailos tanfolyam is az oldalon, nagyon jó...

z2a2u8wf

Pali79

BÚÉK!
Nemrég kezdtem el használni a GRBL-t. UNO+cnc shield + A4988. A gondom az, hogy hiába van GRBL 1.1 az UNO-ra töltve, mégsem azokon a lábakon vannak a ki és bemenetek mint a leírásban. Azt már megtaláltam a GRBL forráskódjába, hogy feltételes fordítással benne van a helyes lábkiosztás is, de valamiért ezeket a feltételeket nem jól kezeli. Ha jól gondolom a shield a mellékelt képen lévő lábkiosztáshoz van kitalálva. Hogyan lehetne elérni, hogy ez ilyen is legyen?

s7manbs8

Az adott feltételt kell definiálni, a beállítások elején valahol a file-ban benne van, az adott #define, amit te szeretnál valószínűleg, azt kell benne megkeresni és azt a kikommentelést megszüntetni, meg amire most van állítva esetleg, ami nem az a verzió, azt meg kikommentelni.

000000000

Ez kielégítheti a tanulást arduino téren..[#taps]
CREE2/ARDUINO_EBOOK

z2a2u8wf

Nagyon köszönöm

LittleSV

Ezt én is köszönöm!

svejk

Gyújtsa fel az Isten aki kitalálta ezt az Arduinot a szoftverével együtt!