Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

LittleSV

Nekem akkor van feltöltési problémám amikor véletlenül fentmarad az rs232/usb átalakító az rx/tx porton, és usb-n keresztül programoznám. Igaz ez nano board, és lehet nálad nincs is soros debug...

Dakota25

Pl. az Arduino IDE-t elindítva a soros monitor látja a virtuális soros portot? Kommunikál?

s7manbs8

Én is bekaptam már  párat ma, de még mindig nem meg az alvás. :)

Ha nagyon kemény a probléma, akkor pl. egy hozzáértővel Teamviewerrel kapcsolódva lehet hamar kiderülne a megoldás mikéntje.

Ha ez nálad működhet. Úgy percek alatt megoldható az ilyesmi.

VighLajos

Jó reggelt a koránkelőknek, és korán lefekvőknek!

Én még csak az első szárnycsapásoknál tartok arduinó terén.
Nyáron jártam úgy, hogy megépítettem a soros szkópot, vagy mi a csudát...
...potmétert kell tekergetni, és a kimeneten (monitoron) a  poti leosztott feszültsége látszik 0-5 V skálán.
No, állandó 5 V volt.
Felprogramoztam rá a villogót, azzal működött (villogott).
Másik arduinoval működött.
A "hibás" cucc DIL-tokos IC volt, rendeltem egy ilyet, kicseréltem a foglalatba.
Villogtató program: működik.
...tehát a bootloader benne van...
Feszültségosztós: nem működik.
Tehát az alaplapkán van valami error...
Elvittem Elektron fórumtársunknak, nála ugyanez volt a helyzet.
Újra rátöltötte a bootloadert, az eredmény nem változott.

...szerencsére "oocoo, kínai" volt.
Üdv:
Lajos

svejk

Már csak a billentyűzet van USB-re dugva.

svejk

Látja, az chip VID, PID és serial numbert kiolvassa.

svejk

Mega 16U2-vel vannak szerelve a panelok.

000000000

Arduino Mega2560 sok probléma van CH341 verziós panellel szeretem volna használni uart0 rész firmware programozáshoz de egyszerűen nem megy CH341 valamit gátol mert uart0 azon van  ...
328 CH341 semi ilyen probléma nincs...[#rolleyes]

000000000

Rakás rossz 341 usb verzios 2560 panel van olyan verzios hogy eldobja a windows hadveresen rossz a kapcsolás![#eplus2]
atmega16 usbs verziós 2560 panelekkel sosincs gond érdekes...[#rolleyes]

svejk

Mindegyikből millió számra van közkézen, mindennek meg van az oka, csak fel kell ismerni.

000000000

Ha felvillanásnak a ledek feltöltéskor van esély!
Amikor ide feltöltesz és vilozik uart  nyom manuálisan resetet ha ara sem indul mega felöl pl (bootloader) van nyüg isp sem hozzá férhető akor meg a fuse biteket alapra kel állítani (doctor modszer) uj bootloader ha igysem akor az 2560 halot!

000000000

Mega2560 vs CH341 laprol találsz véletlenül kapcsolási rajzot az linkeld ide be érdekelne!

Amid van mos mega paneled mérd már ki a autó resetelés PAD forsáv nincs e átvágva mert az autoreset zárva kel lenie máskép a programozás sem fog meni !

s7manbs8

Volt olyan Mega2560-am, amin a Meg2560 proci még jó volt így áttettem egy másik panelbe.

Volt amelyiken az USB prociját az AtMega16U-t gyógyítottam meg forró levegővel, mert a forrasztáésa volt rossz a paneln gyárilag, előfordul ezekel minden.

Nálam még a 341-es IC-sel nem volt sose gond.

svejk

Nincs átvágva, de a reset gombra nem villan az L led, mindig folyamatosan világít.
Ez lehet mégis bootloader hiba lesz.
ArduinoIDE és AVRISP_mkII égetővel fel tuszkolni a bootloadert, vagy elő kell bányásznom az AVR stúdiót?

Közben hoztak egy CH341G-vel szerelt Megát is.
Abba be volt égetve a blink program de nem ment az USB portja egyáltalán, fel sem ismerte a PC.

Itt könnyű dolgom volt mert SO16 tokozás révén könnyen kimértem, hogy a 12 MHz-e kavics sem rezeg.
Egy UNO panelról átrakva a CH341G-t az elindult látja az ARDUINO IDE is és tudok rá progit tölteni.

Úgy látszik a környék összes rossz Mega panelja rám talál a napokban. :(

svejk

No basszus, csak bootloader hiba volt, simán az Arduino program bootloader fletöltő lehetőségével és egy AVRISP_mkII-vel újrahúztam.

Pedig már tegnap kérdeztem tőletek hogy hogy lehet megállapítani, hogy benne van-e? [#t244p1333#]