Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Ne bántsd! Nem olyan rossz az. Csak lelkivilága van nekije.
Mi a baj? Hátha tudok segíteni?

PSoft

svejk

time out.. de majd holnap mert ma, ha csak ránézek is szétverem az egészet.
A monitorért kér lenne...

PSoft

Így jár aki kíváncsi, meg ráadásul...unatkozik!:)

Méé nem...nyomtatsz inkább valamit.[#nemtudom][#vigyor]

svejk

Nem érdekel a nyomtatás!
Láttam már épp elég nyomatot, tudom nagyjából mit várhatok.

PSoft

Aludj rá egyet!

svejk

Lezártam a műhelyt hét lakattal....

Most máshonnan írok.
Fejembe vettem, hogy az egyébként jól működő 3D nyomtatóm Arduino Mega2560-ról csinálok egy biztonsági mentést, a DOS-os avrdude segítségével.
Egész délelőtt sz@rakaodtam de nem jutottam dűlőre, minduntalan time out meg hasonló hibák jöttek.

Kora délután jött kolléga hozott egy másik 2560-as panelt.
Oké, mondom akkor nem foglalkozom a mentéssel majd az új panelon kísérletezek.
Fordítás rendben, de feltöltés helyett csak time out továbbra is. win7/64 és XP/32 alól is.
Egész délután csak helyben topogtam.
Az arduinonál a chip és soros port beállítva az alaplapinfót is adja.
A Google sem segít mert ilyen hibaleírás ezerszám van de megoldás sehol. Néha írják, hogy ettől-attól megjavult de semmi bizonyíték.

A tavasszal írtam Nano-kat, ott nem volt semmi hiba.

Holnapra hoznak egy AVRISP_mkII-őt, de már félek előre.

svejk

Mind a nyolc USB-n végigpróbálva, USB kábelt próbáltam rövidet- hosszút vastagot-vékonyat árnyékoltat-simát.

Azt egyébként hogy tudom meg legkönnyebben. hogy nincs boootloadar az arduinoban?
(egyébként van biztosan)

svejk

A feltöltés várakozási ideje alatt kb. háromszor felvillan egy-egy alkalommal az Rx-TX led az arduinon.

Biztos valami bagatell dolog de nagyon elanyátlanodtam. :(

Devecz Miklós

A kínaiak hajlamosak egy kicsit átalakítani az Arduino-t.
Nem lehetséges, hogy előtte telepíteni kellene a CH341SER progit hozzá?
Esetleg egy másik verziót kipróbálni az Ardunióval. (1.0.5)

svejk

Elvileg a kapott is ugyan olyan mint a Tiéd, made in italy, persze kínából jött biztosan.
A win7/64 bites oprendszernél 1.88 arduino van az xp-nél valami régebbi.

Most elkezdtem olvasni a Cseh Robi hibafórumát.
Reggel kipróbálom a "blink" teszt progit feltölteni.

svejk

A 3. oldalon tartok, de már annyi szörnyűséget olvastam ezekről a vackokról, hogy inkább bekapok egy frontint és lefekszem. :(

Devecz Miklós

A tegnapi szoftver csomagban elküldtem ezt a progit is.
Elképzelhető, hogy olyan Mega 2560 van nálad, amihez szükséges, különben nem lenne benne a csomagban ez a progi.

PSoft

A CH341SER az az UNO USB meghajtója, vagy rosszul tudom?

Előszeretettel használja a kínai ezt az USB meghajtót, pld. a K40-es lézer M2NANO vezérlőjén is az a meghajtó van.

dtb

A legelső Uno-m olasz felirattal érkezett. (kínából) Azóta már rendeltem párat, de nem tudnék KÉT EGYFORMÁT lefényképezni...

Talán Svejknek is azzal kéne kezdeni, hogy lefotózza, beteszi ide, valaki ráismer :-) és küldi a saját kipróbált verzióját:-)