UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

x9t4zdzn3

Szia!

Ez egy jó ötlet! És a gyakorlatban mit tudna ez a postprocesor?

muv745z2p

fusion 360-ban megtervezett szerszámpályát tudod uccnc vezérlőre átvinni

3ztiz2p39

No de még az eszterga rész gyerekcipőben jár, szerintem amíg nincs kiforrva kár a postprocesszorral foglalkozni.

x9t4zdzn3

Uccnc fogja tudni kezelni a nagyoló ciklust?

muv745z2p

55raw0imh

Tegnap egy hosszú ( 6! órás) programot futtattam az UCCNC-vel szerelt gépemen,
de meghűlt bennem a vér, mikor vagy 3 órányi munka után leállt a gép.
Azt írta, megszakadt a kapcsolat a PC meg az UC300ETH-5LPT között és kívánom-e menteni
a beállításokat... Leizzadás, mentés, kikapcs és bekapcs után sikerült ott folytatnia,
ahol abbahagyta. Vége előtt 10 perccel még egyszer eljátszotta ezt velem, de minden jó
lett aztán. Miért tett ilyet, tudna valamelyikőtök tanácsot adni?
Előre is köszönöm a segítséget,
 üdv, Gyuri

gsz03b27r

Hálózat beállításánál ki kell kapcsolni az energiamegtakarítási funkciót.

55raw0imh

Köszönom a választ, megteszem vele a lentebb írtakat.
 Valószínűleg ez lesz az oka a leállásnak,
mert így visszagondolva a dolgokat,
úgy tűnik, hogy ugyanakkora "út" megtétele után lett elege
a PC-nek és állította le a vezérlőt.
 Üdv,
   Gyuri

7w9huz0vb

Szeretném megkérdezni attól aki tudja.
Az UCCNC szoftverben van a gyorsulásnak beálltható felső korlátja, vagy egy idő után a beálltott értéket már nem veszi figyelembe a szoftver.
Egy alakos marópályát viszonylag nagy sebességnél F:5000  ugyanannyi idő alatt teszi meg 10m/s2 és 50m/s2 gyorsulás esetén, sőt 5g esetén még egy másodperccel tovább is tart.
Ez elég életszerűtlen, mert minél nagyobb a gyorsulás annál rövidebb kellene legyen a megmunkálási idő, főleg ilyen nagy sebességnél.
Mi lehet erre a reális magyarázat?

huatn6gfd

A válasz teljesen egyszerű. A steps/unit beállításból kiszámítható, hogy milyen sűrűn kell step jeleket kiadni az 5000 mm/perces sebességhez. Ahogy növeled a gyorsulást, egyszer el fogod érni, hogy a gyorsulás ideje rövidebb legyen, mint a step jelek közötti idő. (Ilyenkor már nincs gyorsulás, hanem azonnal teljes sebességgel adja a lépésjelet.) Innentől növelheted a gyorsulást csillagos égig, semmi nem fog változni.

rekw74z

Kettő kérdésem lenne a szakértőkhöz:
UC300-at használok még az USB-s kivitel.
1. Főorsóként AC szervót használok stepdir módban. A maximális fordulatszámot nem tudom kb 1500 fölé vinni akárhogy állítom a fordulatonkénti stepjel számot. A szervó vezérlő saját szoftverével simán fel tudom pörgetni. Hol van még állítási lehetőség?
2.Az UCCNC működés közben többször "connection lost" habüzenettel leáll. LEkapcsolódik az adatforgalmazó kék led is. A működés leáll, megmunkálás közben nem túl kellemes. WIN7 az op rendszer. Nincs más a gépen. Net sem. Valakinek ötlete merre induljak?
Előre is köszönöm a segítséget!

gsz03b27r

Elsőnek az eszközkezelőben az USB beállításoknál
az energiagazdálkodás fülön vedd ki a pipát, hogy a gép
kikapcsolhatja az eszközt.

gsz03b27r

A szervo vezérlőben csökkenteni kell az egy fordulatra eső impulzusok számát.

rekw74z

zadtvxh38

Én még csak egy-két szervó tipúst programoztam amit egy fordulatszám mérővel ellenőriztem.
A végeredmény: 3000-es névleges fordualtú motornál 5000 1/min
               6000-es névleges fordulatú motornál 6500 1/min

Ha jól emlékszem a felbontást alacsonyra volt állitva a kimenő frekvencia nálam max:100 Khz

De ha valakinek van 4-500 Khz-es elektronikálya ott már kicsit más a helyzet.