UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xs55942m6

Ezt csináltam most a hétvégén és ezt szeretném vezérelni

huatn6gfd

Csináltam egy új verziót a probing plugin-ból, ami meg tud hívni egy makrót, amikor elmegy mérni. Innen letöltheted. Az M99998 makróba tedd be az alábbi két sort:

exec.Informplugin("Probing.dll", "SetAuxMacro: M11031");
exec.Informplugin("Probing.dll", "EnableAuxMacro: ON");

Aztán az alábbi kódot mentsd el M11031.txt néven a makrók közé:

// ================================================================================================
// Probe screen Aux Macro
// ================================================================================================

int Eint = Convert.ToInt32(Evar);

switch (Eint)
{
  case 1:                                                                       // MobileProbeTool: before GotoMobileProbePosition
  case 5:                                                                       // Reference * as workpiece: before GotoMobileProbePosition
    Turn(true);
    break;

case 3:                                                                       // MobileProbeTool: before return to original position
  case 7:                                                                       // Reference * as workpiece: before return to original position
    Turn(false);
    break;
}

#Events

const int Port = 3;
const int Pin = 17;
const bool ActiveLow = false;

void Turn(bool state)
{
  if (state ^ ActiveLow)
    exec.Setoutpin(Port, Pin);
  else
    exec.Clroutpin(Port, Pin);
}

A Port, Pin és ActiveLow értékeket írd át a kimenetednek megfelelően.

xs55942m6

Isten, király vagy! Délután ki is próbálom![#taps]

xs55942m6

jelentem, tökéletesen működik!!!![#taps]

huatn6gfd

Nagyszerű! Nem csinálsz róla egy videót?

xs55942m6

Lenne még egy kérdésem. A sötét stílusú uccnc mennyire tud megbarátkozni a 4:3 képernyő aránnyal?

huatn6gfd

Megy rajta, csak igen randa, mivel össze van préselve. Ugyanez fordítva is igaz: a régi 4:3-as is megy szélesen, csak ki van nyújtva.

xs55942m6

megint egy problémába ütköztem :(
intéztem egy új PC a cnchez win10 fut rajt és az UC300usb vezérlőt nem tudom illeszteni mert rosz a driverje :(
kutatom a netet és ahol találok valami letöltő linket, az már nem él. tud nekem küldeni valaki egy működőt? vamosiak@gmail.com -ra?
[#zavart2]

huatn6gfd

Itt a leírás, igaz, angolul. UC100-ról szól, de ugyanaz vonatkozik az UC300-ra is. (Ugyanaz a driver kell hozzá.)

7w9huz0vb

xs55942m6

köszönöm a segítséget! :) meglett oldva minden![#taps]
Mindent letöltöttem, dokumentáltam, ha kell majd én is tudok sígíteni, hátha megmentek mást egy agyvérzéstől.[#nyes]

3ztiz2p39

Régebbi téma, de a napokban pont le volt véve a burkolat.

"a láncon van abszolút enkóder"

gsz03b27r

Szuper érdeks egyszerű megoldás [#eljen]
Működési elve a képen.
Ez a kialakítás 360 fokot 64 részre osztja.

3ztiz2p39

Nálam csak 5 bit van,  a felső induktív a Strobe jelet adja.
(látható, hogy ott kisebbek a furatátmérők, így biztosithato, hogy ne legyen téves olvasás)

huatn6gfd

És hogy szép kerek szám jöjjön ki az osztáshoz, csak 31 tárhely van a láncban. :)