Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Szerintem nem értetted meg a kérdést.

OlyFlyer

Félreértettem? Lehet, de segíteni akartam...

Te pedig nem. Se neki, se nekem. [#taps]

frob

Köszönöm
hogy írtatok

Dezsoe, összeszedem mi kellene... hátha...

Nagyon jópofa ez a tekerentyű, attól félek nem élné meg a másnapot, de egy próbát megérne, az biztos hogy nagyon tömített vlaaminek kell lennie, mert ezek a kis on off kapcsolók tényleg nagyon rövid idő alatt mennének tönkre

Régebben találtam olyan pc billt, ami kis sapka jelleggel fedi az alatta lévő részt így kicsi az esélye hogy bemenjen a kosz, na az még működik de felirat már nincs a gombokon, mondjuk pár hónap alatt kopott le róla :)

Potis dolog onnan indul hogy van egy régi vezérlő, sajna ok okozat ezt már nem akarnám felújítani.
Lényeg ezen úgy van kitalálva, hogy az ember potit letekeri nullára, megnyomja az irány gombot, és elkezdi feltekerni a potit, addig megy míg a potit ( előtolást) megint nullára nem állítja, majd nyom egy stoppot és a vezérlő ott megáll.

Másik funkciója a potinak, hogy ott nullától maxig lehet állítani ( már mint ami a vezérlőbe be van állítva ) sebességet, és menet közben tud még korrigálni .

még egyszer kösz!

R.

svejk

Basszus, hogy elszaladt ez a két év!
[#t255p28#]

No, fel kell kötni a gatyaszárat ha valaki minden újítást  ki akar próbálni. :)
(meglehet nagyobb ugrást is elviselt volna verzioszámban)

svejk

Az eszterga felületen mit molyol cirka 15 másodpercig a szerszámpálya generálással -zöld csík- az alábbi nyúlfarknyi kódon?

s2000 m3
g0 x0 y0
g1 x-3
g1 z-5
m5
m30

A mill felületen bevágja pár tized másodperc alatt.

svejk

Ugye van lehetőség hátsó késtartós máködésre váltani, csak én nem találom?

dezsoe

Nem tudom, milyen géped van, de biztos keresik már a múzeumban... :) Viccet félre téve, nálam úgy szemre kb. 200-250 ms a csík. A kontúr kiszámolása zajlik ilyenkor, aminek a hossza nem a g-kód méretétől függ, hanem a Z minimum és maximum között meg kell találnia a legnagyobb X értékeket. Ha kikapcsolod a kontúrt, akkor ugyanolyan gyorsan tölt be, mint a másik két profillal, mert azokban nincs bekapcsolva a kontúr.

Hátsó késtartó majd lesz, valami hagyni kell a következő verzióknak is. Tehát jelenleg nincs, de rajta van a listán.

svejk

Nem mai gyerek, de most még nem ér sokat, várok a múzeummal.

dezsoe

Hümm. Gyorsan körbementem minden gépemen. A két leglassabb gép egy Fujitsu és a tőled beszerzett Dell tablet. Mindkettőn kb. 2-2,5 mp a kontúr rajzolása. No, innentől nem tudom, hogy min elmélkedik a géped.

svejk

Ez a lakásban levő levelezésre használt notebook.
Hirtelen ez akadt a kezembe, holnap tudok rendes gépen próbálni.

svejk

Már biztos [#5332@Autotec1] is teszteli ezerrel az eszterga funkciókat, hiszen nagyon hiányolta.

Autotec1

frob

Hogy kellene megoldani uccnc-vel a következőt:

Adott a jó kis cnc gép, de az orsó mellé ideiglenesen feltennék egy levegős tollat, karctű... vágóél.. szóval ilyesmi, beállítom a magasságot, nullpont..stb, majd program indít, és kb mint lézer, ún vágás indításakor csak egy mágnesszelepet akarok indítani, majd a végén leállítani, ügye alakzatonként.
Azért is emlegetem a lézert.
Érdemes ennek egy új felületet nyitni, és abban beállítani azt azt valamit mivel majd így tesz, hogy kell generálni rá kódot, lézermód?

Előre is köszi!
R.

svejk

svejk

Ja, a kedvenc gépvezérlő PC-men cirka fél másodperc! [#wink]

Lehet a videokártyája gyenge annak a notinak?
(valami Workstation a HP-től)

Csak úgy megijedtem akkor reggel félálomban.