Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Általában pneumatika emeli ki a rögzített állapotból, ez egy kimenettel kapcsolható, van még egy referencia érzékelő, hogy tudja, hol tart. Első induláskor fék oldás, referencia felvétel, beállás vagy az első, vagy a legutóbb használt szerszámra, fék visszazárás. További szerszámváltásnál ugyanez, csak nincs referencia felvétel.

dezsoe

A szerszám sorszámából szorzással számolható a fok.

TBS-TEAM

//Angle at which each tool is.

ToolB[1] = 45*(1-1); // Tool1 B position
ToolB[2] = 45*(2-1); // Tool2 B position
ToolB[3] = 45*(3-1); // Tool3 B position
ToolB[4] = 45*(4-1); // Tool4 B position
ToolB[5] = 45*(5-1); // Tool5 B position
ToolB[6] = 45*(6-1); // Tool6 B position
ToolB[7] = 45*(7-1); // Tool7 B position
ToolB[8] = 45*(8-1); // Tool8 B position
József

Barna Tamás

Ez az a revolver szerszámcserélő amiről polemizàltok :https://youtu.be/LokKLFXhEPI

svejk

Szerintem még vita nem volt.

A belseje/működése szerintem jobban érdekelné a fórumtársakat.

Barna Tamás

Lesz egy kis időm dobok fel pár képet , de amit viszel fogastárcsát  a találkozóra, az tényleg segítség lesz annak aki ilyen revolvert akar csinálni . Egy szett lehet engem is érdekelne .

sarktibsi

svejk: A mechanikát megoldom elvégre gélakatos gépszerelő vagyok , van egyetemes esztergám plusz marógépem ez a része megoldva. Van egy CTAHKOV revolver esztergám amin már 25 éve dolgozom ( modernizálva van ) annak a revolver fejét szeretném lemásolni , ez olyan hogy ,kiemelés nélkül fordit. ( jó gyors )

dezsoe: Én ara gondoltam , a revolver fej miatt teszek fel egy OMRON PLC-ét azzal lekezelném léptetőt , a nullpontkeresést , az 5/2 szelepet , az induktiv érzékelőt , a reed relét. ( vdi 20 , belső hütés is kell min: 10-15 bár )

Csak valahogy a kommunikációt kellene megoldani.

DE ha ott lesztek Debrecenbe , kitárgyalhatjuk ha lesz rá idő.

dezsoe

Ott leszünk, keress bátran. Én már most csomagolok és indulok Debrecenbe. :)

Barna Tamás

Pár kép :

Miki2

Én kérek ebből 2 párat.
Ha tudod, tedd félre légyszíves.
Köszönöm.

Szedlay Pál

Szeretném megkérdezni, a találkozón bemutatták az eszterga verziót, sajnos nem tudtam ott lenni.
Már elérhető, letölthető?

zt2c4wh9

Igen, bemutattuk a találkozón, de még nem elérhető, nem letölthető.
Van még vissza pár apróság, tesztelni és fejleszteni való ahhoz, hogy ki tudjuk majd adni az új verziót.

sarktibsi

Az lenne a kérdésem. lesz-e programból vezérelhető hűtőviz nyomás állitási letőség? Szeretnék felrakni egy centrifugál szivattyút , frekiváltóval szabályoznám , felszerelnék még legalább 3 db 2/2 szelepet , a viz útját terelném vele. Felhasználsi helytől fűggően.

Az M 8-9 is kell , lényegében 2 db szivattyú menne fel ( 1db 0-1 bár 1db 5-15 bár )

dezsoe

Így külön nevesítve nem. Viszont az 5441-et javasoltam korábban is, aminek 4 analóg kimenete van, tehát akár 4 frekvenciaváltót is elláthatsz analóg jellel. Az analóg kimenetek makróból állíthatók, tehát akár képernyőről, akár g-kódból vezérelheted.

sarktibsi

Ez jó hir. köszönöm.