Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

szf

Mivel nem nyitja meg a fájlokat ezért layert sem tudok kiválasztani. Nem is aktív a fül.

szf

Sajnálom, hogy nem megy. Egyszerűnek tűnt a használata. Akkor keresek valamit ami nem Estlcam. Köszi!

sarktibsi

Tehát , hogy én is értsem kell 1db UC300 ETH mozgásvezérlő kártya. 1db ( vagy 2db ) UCBB elosztó panel , plusz szalagkábelek tápegységek. Ebben a formában minden 24vdc-röl müködhetne? ( gondolom 24vdc-én biztonságosabb a step-dir jeleket vezetni )

A Modbust inkább elvetném , nem azért mert nem lenne jó , hanem mert nem ismerem. Se gyakorlatom se tapasztalatom nincs vele kapcsolatban , inkább maradnék a klasszikus bekötésnél az UCBB kimeneteit egyszerüen összekötném a PLC bemeneteivel , van sok modulom igy nem okoz gondot.

dezsoe

A step/dir jeleket nem nagyon van értelme 24V-on vinni, de technikailag semmi akadálya. Gondolom, hogy a mozgásvezérlő nem hat méterre lesz a motormeghajtóktól.

A Modbus egyszerű, mint a faék és csak egy hibalehetőség: vagy megy, vagy nem. Ha egyesével kötöd össze, akkor az annyi hibalehetőség, ahány vezeték, igaz, ki lehet sípolni.

Ha mégis a kábeldzsungel mellett döntesz, akkor lehet, hogy jobban jársz egy 5441-es kártyával, ami ugyanúgy UC300ETH magot fogad, de rögtön rajta is van az illesztés. Nem számoltam utána, de valószínűleg olcsóbb, mint egy 5LPT + 2 UCBB + még egy kártya az 5. portnak.

dezsoe

Kicsit sem vagyok otthon PLC-kben, úgyhogy annak nézz utána, hogy fogad-e PNP jelet a PLC-d, mert az 5441-nek PNP kimenetei vannak.

sarktibsi

Megnéztem a PLC bemeneti modulja túd fogadni PNP-jeleket.
Ha jól látom az 5441-es kártyának van ethernetes maggal szerelt változata is?
Ebben az esetben csak ere az 1db kártyára van szükségem?

Nem találtam magyar leirást. ( bekötési rajz )

dezsoe

Itt van részletes leírás. USB-s UC300-at már évek óta nem lehet kapni, csak az etherneteset. Szerintem ezzel az egy kártyával menni fog minden. Mondjuk könnyebben jelenthetném ki, ha tudnám, hogy a PLC-n kívül még mit akarsz rákötni, de csodálkoznék, ha másra is szükség lenne.

Miki2

Szervusztok!
Kérdezném, hogy a CNCDRIWE eljön a debreceni talira?
Kíváncsi lennék az eszterga vezérlő programra.

sarktibsi

Köszönöm az információt. Hogy , mit fogok rákötni egy kártyára az a jövő zenélye. Ha kell akkor egy másik gépet , ha robot kell rá akkor azt.

Az én PLC-ém max 6-tengelyt tud vezérelni step-dir üzemmódban , ebböl 2-öt vissza tudok csatolni , ha a másik 4-tengely visszacsatolásához vennem kellene egy encoder kártyát , ami nem 1-2 forint.

dezsoe

Szia!

Igen, ott leszünk.

dezsoe

Sziasztok!

A debreceni találkozó ideje alatt a következő kedvezmények lesznek:
- HDBB2, UCBB, UCSB és UCR201: 10% kedvezmény
- UCxxx mozgásvezérlőkhöz ajándék UCCNC licenc vagy 10% kedvezmény a mozgásvezérlő árából

A termékeket most is a szokott módon a webshop-ban kell megvásárolni. A találkozón felírjuk, hogy ki milyen terméket fog megrendelni, milyen néven és címen, és ezekre a rendelésekre lesz érvényes a kedvezmény.

Az akció kizárólag a találkozó idején személyesen leadott adatok esetében érvényes!

KucseraP

Kedves UCCNC használó fórumtársak. Egy kis cnc esztergát építettem át (főorsó hajtás, vezérlés: UCCNC szoftver + UC400ETH).

Első szomorú tapasztalatom, hogy nincs az UCCNC-hez eszterga modul... azt hittem, hogy kb két katt és nem maró, hanem eszterga...

Kérdéseim:
- Nincs valami plugin, vagy valami ami kicsit esztergásítja legalább a kezelő képernyőt?
- Át lehet valahogy állítani, hogy a régi fehér kinézetű képernyő legyen? Azt már megszoktam a marógépemen, nekem kb pont jó volt.
- Ha a főorsóm step-dir-es szervó, akkor is kell encoder a menetvágáshoz?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ilyen a kis gép:

KucseraP

Közben segítséggel megtaláltam, hogy hogyan kell default képernyőt állítani, arra is rájöttem, hogy kell elforgatni és áthelyezgetni a kezelőgombokat. Alakul a dolog. Köszönöm Antal Gábornak a segítséget:)

dezsoe

Az esztergás verzió bármelyik pillanatban megjelenhet, az utolsó simításokat végezzük rajta. A marógépeden még hagyján a régi képernyőkészlet, annak legalább 4:3-as a képernyője, viszont első körben szinte biztos, hogy nem lesz esztergás régi képernyőkészlet, csak a 16:9-es új. Ha szerkeszted a képernyőt, akkor mindenképpen készíts róla előbb egy másolatot új néven, az új vagy módosított képeket pedig tedd külön könyvtárba és onnan töltsd be, mert a program frissítéskor a saját cuccait felülírja. A szinkron mozgásokhoz (pl. menetvágás is) kell az enkóder, mert az adja vissza a tényleges pozíciót.

Autotec1

Azt a pillanatot várjuk