Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Autotec1

Valami nagyon jónak kell lennie, ha ennyit vártunk rá.

TBS-TEAM

Használhatod az M7 vagy M8 Be M9 ki az időzítést 0-ra
állítva nem vár a program.
József

dezsoe

Ez nem így van. Az M7-M8-M9 (és az M3-M4-M5 is) nem szinkronban fut, tehát a mozgások megállnak, amikor ezeket végrehajtja. Pontosan ezért van az M10-M11 a lézerhez és az M10.x-M11.x bármi más kapcsolásához, mert ezek mind szinkronban, a mozgás megszakítása nélkül a megfelelő pillanatában kapcsolnak.

TBS-TEAM

"Az M7-M8-M9 (és az M3-M4-M5 is) nem szinkronban fut, tehát a mozgások megállnak,
amikor ezeket végrehajtja."

Szuper és ez az infó miért nincs benne az UCCNC leírásban?
József

dezsoe

Közvetetten, de benne van. Az M10-M11 leírásánál olvashatod, hogy mitől szinkron. A makrók nem futhatnak szinkronban, mert a program nem tudhatja, hogy mit írtál a makródba. Amikor egy makrót futtat a program, akkor előtte minden mozgást befejez, minden értéket (koordináták, #változók stb.) egyeztet a mozgásvezérlővel, majd csak ezután indítja el a makrót. Mivel az M3-4-5-7-8-9 makróknak van szöveges, általad szerkeszthető file-ja, ezért nem futhatnak szinkronban a fentiek miatt.

TBS-TEAM

Precompile all macros on startup: Ha ez az opció be van jelölve, akkor a profiles mappában
található összes szöveges makró lefordításra kerül amikor a szoftver elindul.
Az előnye a makrók előfordításának, hogy a szöveges makrók fordítása számítógéptől függően
általában 50-200msec időt vesz igénybe, ami a makró meghívása és a makró kód futtatása között
jelentkezik. Ha a makró előre le van fordítva, akkor a meghíváskor a makró már eleve futtatható
állapotban van és ilyenkor nem jelentkezik az említett késés.

Én másképp értelmeztem ezt a leírást.
József

dezsoe

El lehet erről reggelig vitatkozni, csak éppen értelme nincs. A fordítási idő az egy teljesen más történet és semmi köze ahhoz, amit leírtam.

TBS-TEAM

A lényeg ez az infó is megvan. [#law]
József

frob

köszi
 z láb éppen hatásos lehet, bár asszem az emlegetett M10.1 az igazi inkább

viszont ahhoz a  postprocessort kell átírni.. no kénytelen leszek vele foglalkozni...

sarktibsi

Seretnék egy nem szokványos fémipari cnc marógépet épiteni , szükségem lenne az összes M kódra ( M 10.1-10.10-ig ) plusz a többi szokványo M kód.
Az M 10.1-10.10 kimenetet összekötném egy PLC-vel ( 24 vdc ) Mindkét vezérlővel szeretném vezérelni a gépet , ez egy sorozat gyártó gép lenne.

Kérdésem. Milyen kártya kell hozzá?

TBS-TEAM

Kezdésnek össze kell számolni a be és kimenetek számát,
annak megfelelően kell választani.
UC400ETH:24Kimenet-10Bemenet.
UC300ETH:49db digitális bemenet-36db digitális kimenet-2db analog kimenettel és 2db analog bemenet.

UCBB kártya 24V be-kimenetek.(kimenet NPN).(Bemenet NPN-PNP választható).
UCSB kártya 24V-be-kimenet.(kimenet NPN).(Bemenet NPN-PNP választható).
József

dezsoe

Ha a PLC-d beszél Modbus-ul, márpedig illene neki, akkor jóval egyszerűbb a helyzet: a ModbusMaster plugin-on keresztül akárhány be-/kimeneted lehet. (Na, jó, nem akármennyi, csak összesen 1600000.)

szf

Mi lehet a hiba? Miért nem nyitja meg a fájlokat?

gabi

Szia
Szerintem ki kell választani a layert .

dezsoe

DXF olvasáskor elég válogatós. Anno ki lett próbálva valamelyik program által írt DXF-fel, csak azóta némiképp megváltozott a DXF-ek szerkezete. Az ősszel valamit bütykölt rajta Balázs, de már nem emlékszem, hogy mire jutott vele. Nekem nincs tapasztalatom, még sosem használtam, mert jobban szeretem g-kóddal etetni.