Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Mivel a videón is látszik, nem árulok el nagy titkot. Valószínűleg még fog változni.

Autotec1

Autotec1

Mikor lehet letölteni?

svejk

Ez az eszterga nézet már nagyon hiányzott! [#eljen]

PSoft

Ezek után?...
[#t218p9170#]

sufnituning

Szép, de azért egy anyagleszúrást szerettem volna látni.[#conf][#kuss]

Barna Tamás

Dezsoe ! A szerszám bemérés is működik ?

dezsoe

Miért ne működne? Az M31-et mindenki kedvére alakíthatja, a probe képernyő pedig eleve úgy készült, hogy nem csak G17-ben működik. Mondjuk, egy szerszám beméréséhez azért kell trükközni, mert szerintem legalább két érzékelőt igényel.

dezsoe

Fogok írni az [#t255#]-ba, amikor le lehet tölteni. Még mindig van egy pár dolog, amit meg kell csinálni, de igyekszünk, mert már nagyon időszerű lenne.

Barna Tamás

A szerszám bemérés alatt , a korekcios táblára gondoltam hogy az X értékhez átmérőt lehet írni ? Mert én azzal szívtam .

svejk

Esztergáknál általában az érzékelő a szokásos háromágú villa-golyók elven működik, csak nem gömb van a végén hanem egy négyzet alakú keményfém lapka, így X és Z irányból is működik, illetve könnyű eltalálni.

Persze itt is vannak végletek, régen optikai bemérőkar volt a divat ma meg már lézeres a bemérés.

sarktibsi

Nekem is tervbe van 1-2 revolver fej legyártása , de én valahogy másképp képzelem el. Kérdés , hogy lehet az UCCNC-vel lekezelni.

Valakinek ötlete van?

dezsoe

Persze, hogy lehet, csináltunk már ennél sokkal bonyolultabb szerszámcserélőt is. (Pl. láncos tár, vándorló szerszámok, enkóder a láncon, átmeneti, szerszám előválasztással stb.)

dezsoe

A CNCdrive és a Polgárdi Design közösen felajánl a debreceni találkozón tombolára egy AXBB-E mozgásvezérlőt a hozzá tartozó UCCNC licenccel.

sarktibsi

Leirnád kb. hogy is van ez. Másokat is érdekelhet a léptető vagy szervo motoros revolverfej. Lehetne mondjuk A-tengelynek definiálni? 1-fokonként mozgatni 6x60=360 8x45=360 fok.

( Nem vagyok elektromos szaki , inkább csak esztergálni szeretek )