Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Az M31-gyel az a gond, hogy egy sor el van írva benne. Cseréld ki az alábbi sort:

exec.Code("G00 Z" + ZRetractHeight); //Retracts Z for move to plate

Erre:

exec.Code("G00 G53 Z" + SafeZ); //Retracts Z for move to plate

Az M6-ot még át kell néznem.

Autotec1

Sziasztok. Nincs valakinek teljesen véletlenül egy magyar nyelvű használatija a bemérés funkcióhoz? Probe

dezsoe

Szia!

Nem valószínű, mert nem írtam meg magyarul, az angol is kb. fél nap alatt készült el, mert sürgős volt. Azóta sem nyúltam hozzá. :) Kérdezz, segítek.

Autotec1

lefordítom, csak reménykedtem

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy az UCCNC melyik verziótól tudja kezelni az AXBB-E mozgásvezérlőt?

TBS-TEAM

A PDF szerint: 1.2105-től---->
József

dezsoe

Így van, és az 1.2110-ben volt az utolsó kifejezetten hozzá készült javítás. Használd az 1.2113-at, ami a hivatalos stabil verzió.

3ebj3bk8b

eduard

Köszönöm! Sikerült megnézni az M6-ot esetleg?

D.Laci

Nem tudom milyen Uc kártyát használsz, de ha Mach3 kompatibilis akkor kitudod próbálni az S görbés rámpát.
Itt nézelődj: https://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=12042.30

dezsoe

Szia!

Az M6-od az nagyon nem hasonlít arra, amire szeretnéd használni. Az M31 a javítással együtt is csak egy bemérésre van megírva. Szerintem jobban jársz egy nulláról megírt makróval.

Írtad, hogy leengeded a mérőkét. Ez valahol a főorsón van és tudod a pontos eltolását? A szerszám ellenőrzése a szerszám újbóli betöltésekor vagy kiadáskor esedékes? Gondolom, kiadáskor, hogy a következő szerszámmal csak akkor kezdjen dolgozni, ha nem volt törés.

eduard

Aha, sejtettem így a sok tesztelés után, hogy valami nagyon nem ok, de köszönöm, hogy ránéztél. Hogy csináljuk? Felbontsam a problémámat kisebb darabokra, vagy egyben írjam le az egészet?
A kérdésedre válaszolva a tapintó a főorsón van, leengedhető. jelenleg a coolant makróra van kötve, mert csak ködöt használok, de szuper lenne neki egy saját kimenet. (fel-le).

A szerszám és nullpont bemérésnél az alábbi workflowt szeretném használni. Mivel ezt a részt nem találtam meg ledokumentálva az UCCNC-ben, így leírom:

WCP felvétel: home után a tapintót leengedve a munkadarbon felveszem az XY pontot, majd a hozzáadom az offszetet amivel a tapintó el van tolva a szerszámhoz képest. (ez egyedi a gépem miatt) A tapintót (egyszer) bemérem a szerszámbemérővel, majd a munkadarab tetjén felveszem a Z nullpontot.

TCP felvétel: A szerszámot bemérem a szerszámbemérővel, majd az offsetet az UCCNC kiszámolja a tapintó és szerszám eltolásból.

Ez lenne az alapja majd a workflownak, amit szeretnék automatizálni jobban.

Mit gondolsz?

dezsoe

Csurran-cseppen az információ. :) Egy bizonyos szintnél nincs értelme tovább bontani. Szerintem elég egy kalibráció, amivel a tapintó és a szerszám bemérő helyzetét el lehet tárolni. Minden más már a szerszámcsere része.

Egy részletkérdés. Milyen verziójú UCCNC-t használsz? (Mindegy, csak tudjam, mert úgy tudok képernyőt és egyebeket látni, módosítani stb.)

eduard

A végén, amikor elkészülünk, úgy lenne jó, ha a teljes szerszámbemérés, munkapont felvétel automatizálható lenne. Az teljesen jó, ha a próba képernyőről, azt úgy is megszoktam már.
A legfrissebb verziót használom.

dezsoe

IdézA legfrissebb verziót használom.
Ettől a választól féltem. :) Van a legfrissebb stabil változat: 1.2113, van a legfrissebb fejlesztői változat: 1.2115 (ebből most ráadásul kettő is van) és van egy még frissebb, amit mi használunk fejlesztés közben. Az utóbbit kizárhatjuk, de a másik kettő közül melyik van nálad?