Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Újra letöltöttem az optocsatoló adatlapját (Onsemi) . A fig 3 ból megállapítható hogy a led nyitófeszültsége min 1.3 V  
(1 mA nél néztem ami nél biztosan nagyobb áram lesz , de ez egy interpoláció nélküli biztos adat )

A fig 7 szerint  min 2 mA kell hogy a kimenet low legyen ( Rl=4kohm ) . A meghajtás tranzisztorának a szaturációs feszültségét 0 nak tekintem ( pedig bipoláris tranyó és nem fet )
I = (5-1.3)/2200= 0.0168 vagyis 1.68mA .. Hát ??? igen csak csodálkozom hogy megy .
Rl=4 kohmos terhelésnél ez a fig 7 szerint kb 2.5 V-os   low szint .. Vagy az azt követő Schmitt trigger ezt még low nak veszi ??.. A Schmitt trigger típusát persze nem ismerem.  Persze az is lehet hogy még nagyobb Rl értéket alkalmaztok . Félek hogy nagyon a határon mozog a dolog  5 volttal .
  Ha lenne egy kártyám (itthon) akkor megnézném az alkalmazott ellenállás értékét és megnézném a Schmitt trigger típusát

zt2c4wh9

Gábor,

Néhány ezer AXBB-E, UCBB és UCSB panelt már teszteltünk, mindegyiknek minden bemenete ugyanilyen és 5 Volttal is tesztelve van minden bemenet.
Automata tesztert építettünk mindegyikhez, ami billegteti a kimeneteket és visszaolvassa a bemeneteken.
Eddig mindegyik működött gond nélkül, ezért mertem leírni neked, hogy nem lesz vele gond.

ANTAL GÁBOR

Te is korán kelő vagy ?

Köszönöm a gyors válasz , akkor az Rl érték bizonyára nagyobb mint 4K ohm   ( én 10k ra tippelem ) és a Schmitt trigger is olyan hogy a kialakuló feszültséget még low nak veszi .  Meggyőztél , kipróbálom .  Kár hogy a doksiban ( legalább opcionálisan ) ez nem szerepeltetitek

És még egy kérdés : az 5V os kimenetű step up converter hány mA -ral terhelhető ?  ( vagy elkerülte a figyelmemet az adat ? )

ANTAL GÁBOR

step down -ot akartam írni , csak valami motoszkál a fejemben amit pont egy up converterrel lehetne megcsinálni

TBS-TEAM

Rámértem kiváncsacsiságból 4.0V 1195uA már stabilan billen minden bemenet.
Igy biztosan használható 5V-tal is.
Szuper.
József

xabi

Jó estét, szeretném kérdezni:
UCCNC C# plugin-ba hogyan lehet a G-kódban futó mondjuk #800 változó értékét írni olvasni?

dezsoe

Szia!

UC.Getvar(int varnum) és UC.Setvar(double value, int varnum) a barátod. :)

xabi

ANTAL GÁBOR

Balázsok !  

Még mindig várom a kérdésemre a választ . Mekkora árammal terhelhető az UCBB-ben a   step down metodikával előállított
 5 V os egység ?
 ( Figyelmesen végigolvastam az angol nyelvű manuált is , de ott sem találom ... )

TBS-TEAM

TS34063 IC van a panelon.
1,5A tud adattábla szerint. [#integet2]
József

TBS-TEAM

A TS34063 előtt van egy SS16 diófa az 1A tud folyamatos [#integet2]max.

József

ANTAL GÁBOR

Ok  de tudja az 1 ampert ?  Mert a diódát bőven túl is méretezhették vagy ami kapható  alapon építhették be a panelra.
  Lehet olyan kialakítás is hogy az 1 amperes dióda után csak 400 mA az egység terhelhetősége .  Nincs itthon a panel ezért a step down Ic számát nem tudom leolvasni  . A fotón is elég homályos . ( megírhatnád a típust )

Annak az adatlapját tanulmányozva választ kaphatnék a kérdésemre,  de szerintem egy gyártónak ildomos lenne az adatot szolgáltatni a manuálban  

( ezerszám készül a panel, és külföldön is keresik, csodálkozom hogy még nem került terítékre  )

ANTAL GÁBOR

Ok TS34063  a típus  . keresem az adatlapot

ANTAL GÁBOR

Megvan az adatlap  Ok  . A következő kérdés az hogy van e külső tranzisztor  ?  Ha nincs akkor 500 mA a terhelhetőség .
Vagy van ?  Én nem tudom .      

Van egy finn fickó , akar egy ilyen boardot venni de tervezés fázisában szeretne tájékozódni... Hát nem tud mert nem látja az IC számát és nincs a kezében a panel hogy nagyítóval végigböngéssze hogy van e  külső kapcsolótranzisztor az ismeretlen számú IC környezetében .

TBS-TEAM

Közvetlen az IC 2 lábáról megy a kimeneti +5V sorkapocsra.
József