Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Barna Tamás

Szia!
Egy jó fél éve küldtem emailt, egyébként egy E2N-t alakítottam át, de kész a rvolver fej is mechanikailag. Várom a makrot a vezérléséhez.

svejk

Őööö... akkor ez most milyen rendszerű is?

Barna Tamás

Nem értem a kérdést[#conf]. 8 szerszámos revolver amit egy 200w-os dc szervo állít pozícioba . Váltáskor levegő kinyomja , fordít aztán rugók huzzák be a fészekbe.[#kacsint]

svejk

Csak értetted. :)
Saját tervezés?

svejk

Hopsz, most látom nem is igazán jó topicba vagyunk, jobb lenne az Eszterga építő topicban kivesézni.
Már ha egyáltalán publikus.

Barna Tamás

Szerintem jó topik, mert ezt már nagyon sokan várják, hogy lehessen szerszámotcserélni esztergán , ugyhogy hajrá [#nevetes1] Egyébként publikus

Autotec1

Hogyan lehetne 2 kézikereket csatlakoztatni x-z tengely hez, hogy egyszerre  is lehessen mozgatni

dezsoe

Sziasztok!

A [#t282#] ideje alatt a következő kedvezmények lesznek:
- HDBB2, UCBB, UCSB és UCR201: 10% kedvezmény
- UCxxx mozgásvezérlőkhöz ajándék UCCNC licenc vagy 10% kedvezmény a mozgásvezérlő árából

A termékeket most is a szokott módon a webshop-ban kell megvásárolni. A találkozón felírjuk, hogy ki milyen terméket fog megrendelni, milyen néven és címen, és ezekre a rendelésekre lesz érvényes a kedvezmény.

Az akció kizárólag a találkozó idején személyesen leadott adatok esetében érvényes!

s5f8tmfv3

Sziasztok!
Kis segítség kellene a laserengrave pluginnel: ha 1bites fekete-fehér képet gravíroznék és azt szeretném hogy minden pixel megmaradjon akkor melyik módot használjam? 1-2-3? Hogy állítsam a méretet és a szkennelést hogy passzoljon a dpi-hez?
Köszi!

s5f8tmfv3

Valami útbaigazítás, tipp?

Bozso777

Szia. Általában 1 bitesre alakított képből égetem a képeimet. Ha mondjuk kb 0.1 a lézer által égetett pont, akkor a sorokat 0.1 re állítom a sor ugrást...a képet megfelelő méretűre alakítom pl ha 200mm széles a kép, akkor felszozom a képponttal 200x0.1=2000 pixel lesz a szélessége...magasságot a kép aránya adja, de számomra nincs jelentősége, mert a soronkénti lépést úgyis megadtam 0.1mm-nek. Égetési mód a 3. Black & white hiszem már 1 bites képből indulok.Alapból 50% nál áll a csúszka, ezt kb 75% ra tolom fel, ezzel lehet játszani, de pl 100%nál már túl zajos lesz a legtöbb képnél. Aztán persze a sebességgel lehet még játszani, pl ha megcsiszolom a fát, vagy sem máris más a sebesség...ezt ki kell tapasztalni. Érdemes ugyanazt a képet megcsinálni így 0.1 aztán 0.11 aztán 0.12mm és látni fogod mi a jó. Pl most neje 10w optikai teljesítményű lézerem van...elvileg 0.06 lenne a képpont, gyakorlatilag a jó eredmény kb 0.11-re állítás.

s5f8tmfv3

Nagyon köszi, kipróbálom.

PSoft

Hátha ez a "régi" táblázat is segít a felbontás/lépés beállításában.

s5f8tmfv3

GPeti1977

Az UCCCNC tudja azt hogy egy forgó tengely arra fordul mint a marás / vágás iránya?