Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Igen, az A tengelyen bekapcsolható.

hegedűs györgy

Famegmunkáló cnc gépeken (Homag,Biesse,SCM...)a "Z" tengely tengelye körül elforduló tengely a "C" tengely. Az UCCNC-nél ez mi okból az "A" tengely? Köszi a választ és szép napot...
Gyuri

svejk

Attól függ melyik lineáris tengellyel párhuzamos a forgástengelye a forgatónak.

A szabály az alábbi:

X-hez A tartozik
Y-hoz B
Z-hez C

Az UCCNC-nél is kiválaszthatod az A, B vagy C tengelyt forgatónak.

svejk

Hopsz, lehet nem olvastam vissza eleget, így nem ezt a választ vártad. :(

D.Laci

D.Laci

Ha jól értem [#3977@dezsoe] vállaszát akkor csak az A tengelyen lehet bekapcsolni a tangenciális mozgást.
Én úgy trüköznék ez esetben, ha nem jó az A tengely akkor a C tengelyt állítanám be Master tengelynek és az A tengelyt Slave-nek a C tengelyt fizikálisan nem használnám.
Szerintem egyszerűbb a postprocessorban átírni... :)

dezsoe

Teljesen jogos a kérdés. Szerintem erre senki sem gondolt. Kellett egy tengely fóliavágó késének a forgatásához és az A volt az első "szabad". :)

dezsoe

Nincs itt master-slave kapcsolat. A tangenciális kés mozgását az X és Y mozgása határozza meg. Mindig úgy fordul, hogy a kés egyenesen vágjon. Ilyenkor az A-t nem kell és nem is igazán lehet programozni.

svejk

Igazából eddig a [#t218p8998#] kérdést sem értettem. :(

"Ilyenkor az A-t nem kell és nem is igazán lehet programozni."

No akkor ragozzuk.
Mi van ha egy hengerpalástra feszített/ragasztott fóliát akarok vágni?

dezsoe

Akkor a hengert biztosan nem az A-val fogod forgatni. :)

Komolyra fordítva a szót: tényleg jogos, hogy miért nem a C forog, de meglátásom szerint ez eddig senkinek nem tűnt fel.

dezsoe

Gondolom, hogy megfelelő CAM programmal a kés vezérlése is megoldható. Az UCCNC-be beépített késforgatás arról szól, hogy ha van egy X-Y pályád, akkor minden hókuszpókusz nélkül ki tudod vágni egy forgatható késsel. A Stepcraft-nak van ilyen kése például, amit befoghatsz a főorsó helyére.

Autotec1

sziasztok
Mikorra várható az eszterga funkció?

dezsoe

Szia!

Nem tudok jósolni. Van még hátra belőle pár dolog, de igyekszünk. Fontos, hogy ez egy fejlesztői változat lesz (teszt verzió, ha így jobban tetszik): rengeteg dolog változott, így szinte mindent végig kell tesztelni.

Autotec1

Autotec1

a két kézikerék egyidejű működését beletehetnétek.