Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Mivel az alapjai benne vannak a programban igazi párperces ujjgyakorlat volt. :)

Plugin letöltés

A fenti linkről letöltöd és kicsomagolod: egy TPCoord.dll van benne. Ezt a Plugins könyvtárba kell bemásolni, majd az UCCNC-ben engedélyezni kell a TPCoord plugin-t. A képernyőre tegyél két mezőt, az 5000-es lesz az X, az 5001-es az Y koordináta. A látvány kedvéért jobbra kell igazítani. Kész, kattinthatsz.

eduard

Töltöm, próbálom. Nagyon köszönöm! Írok, hogy hogy ment.

dezsoe

De azt tudod, hogy ez nem neked készült? :) Te is sorra fogsz kerülni, csak ez egy gyors feladat volt.

eduard

Hopsz, nem figyeltem, ezt nem nekem írtad. Azt gondoltam összepattintottál egy plugint a szerszámbemérőre :D

svejk

Milyen az a "datron papír"?

eduard

Egy sima kartonpapír, ami jó légáteresztéssel rendelkezik. Egyik fele fényes, másik matt és a datron vákuumasztalra megy, a munkadarab alá "feláldozható" rétegnek. 0,7mm vastag és a segítségével tetszőlege kontúrt, alámarást, furatolást és kész, sorja mentes alkatrészt lehet marni. Vagy akár alsó letörést marni körbe, ha nem haladja meg a szerszám a 0.7 vastagságot.

svejk

Szedlay Pál

eduard

Felmerül valakinél annak az igénye, hogy a gép ne menjen egy adott magasság alá, vagy egy adott koordáta által határolt területre? Kb mint a softlimit de egy kicsit komplexebb módon. Meg lehet ezt oldani plusz fejlesztés nélkül?

eduard

Próbálok szerszám törés detektálást készíteni és úgy látom mások a G65 makro hívóval oldják meg, ami nincs az UCCNC-ben. Futás közben, a gkódba tenném, van valakinek saját megoldása, vagy jó workaround?

dezsoe

Elárulhatnád, hogy pontosan (nem csak általánosságban) mit szeretnél csinálni. :) Az, hogy G65 nincs az UCCNC-ben nem jelenti azt, hogy a funkciója sincs, lásd M98/M99. Csak az nem derül ki, hogy a bárhogyan is meghívott alprogramnak mi a lényege.

eduard

Fusiont használom CAM-nek és kis átmérőjű szerszámmal kell marjak sokat. Egy manual nc kóddal megadom neki, hogy végezzen adott műveletek után szerszámbemérést és nézze meg, hogy a szerszámhossz egyezik e a munka elején felvett hosszal. Ha nem álljon le, ha igen, folytassa. Ezt G65-el láttam másoknál egy makró meghívásával, de itt nem tudom mi a jó megoldás. Mit gondolsz, hogy lehetne kivitelezni?

eduard

Valaki látott már ilyet?
Próba helyett ezt írja ki: "Invalid fixture number: -1"
Folyamatos munka közben, semmi sem lett átállítva. Homing megvolt. Nincs ötletem.

dezsoe

Hümm. A nullát még érteném, de a -1 az érdekes. Elő tudod idézni újra?

eduard

Szia, újraindítás után működött rendesen. Nem sikerült ezt a hibaüzenetet előcsalogatni újra.