Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Tudom láma kérdés, de inkább felteszem.

Jelenleg ez van nekem a gépemen
SW:1.2105

Ha frissiteni akarom, mit tegyek? jelszo? beallitások?
Mi a pontos menete, hogy utána ne a kinlodás legyen.

Előre is köszönöm[#taps]

dezsoe

Szia!

Hú, de régen írtam: [#t218p3928#] :)

dtb

Már nem aktuális, közben megtaláltam más helyen...

j3cx5jtk6

Szerbusztok.

Nos frissitve lett a gèpe erre.
En a macrot meghagytam meg a parancsikont is.

Szepen el is indult, jo verziot ír, csak kezibe megmozgattam mind a 3 iranyt, működik, mentem tovabb.

Ma megyek vissza, mert automatàban rángatta a gépet, csak ennyi infom van eddig.. tipp ötlet? Van backup, de ez fura nekem. Eddig sosem frissitgettem, megkertek rà. Ez mar az 5. Gèpem amit osszekalapaltam, de ilyet sose tapasztaltam.
[#wow1]

j3cx5jtk6

dtb

A general settings-ben nincs véletlenül bekapcsolva az "exact stop mode"?

dezsoe

Szia!

Küldd el, légy szíves, a profilodat és a második videón látható g-kódot a support kukuc cncdrive pont com-ra, megnézem.

eduard

UCCNC-vel tudok valahogy abszolut enkoderes szervot hasznalni? Szeretnem meguszni a homolast es egyben mar normalis, uj szervokat beszerezni.

dezsoe

Ha be tudod juttatni az enkóder értékeket a gépbe, akkor igen.

j3cx5jtk6

Nincs-- a continous van kipipálva.

j3cx5jtk6

eduard

Hogy kell ezt elképzelni? Tegyuk fel, hogy a szervo vezerlonek van enkoder kimenete, amit megetetek az UC300ETH-5LPT vezérlővel. Utána hogyan tovább?

dezsoe

Az UC300-on keresztül nem nagyon fogsz abszolút enkódert olvasni, az valamilyen soros és/vagy Modbus kommunikáció lesz. Ha megvannak a koordináták, akkor több módja is van, hogy felhasználd. A legegyszerűbb, ha egy makró beírja az adott tengely "Write offset on homing" mezőjébe a tényleges koordinátát, meghívja az "Apply settings", majd a megfelelő referencia gombot. (Ilyenkor nem adsz meg referencia bemenetet.) A gép mozgás nélkül elvégzi a referenciafelvételt és beírja az adott tengelyhez a tényleges koordinátát.

eduard

[#3977@dezsoe] Kérhetem a segítséged a szerszámbemérő beállításában? Úgy tűnik hogy minden doksit, fórumbejegyzést, még a stepcraft doksiit is elolvastam, de elakadok.
Itt részletesen leírod, hogy mit hogy kell, de más az első lépés sem valósul meg, mert homing után közvetlenül azt mondja, nem volt homolva a gép.