Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Helló
Nem hibás kód csak ,,K,, tartalmaz , CodeWizard a megoldás
 találsz a YouTubon  tutoriált a postproceszorhoz.

eduard

Lehet hogy volt már, de mi okozza hogy az MDI nem működik? Bármit írok be (G kód) azt nem hajtja végre. Volt már ilyen többször, de most munka közben rosszakodik. Én nézek el valamit? A probe után csinálja épp.

dezsoe

Egy pár példát írjál, hogy mi az a bármi. (Én még ilyet soha nem tapasztaltam.) És ami még fontos: UCCNC verziószáma, amelyikben próbálod. Esetleg azt is írd le (fotózd be), hogy mi az aktuális modal állapot. (Ott van az MDI alatt/felett.)

eduard

Szia @dezsoe, köszi a gyors választ. A bármi jelen esetben a mozgás vezérlés G0-al vagy nélküle, pl X0 Y0, vagy G0 X0 F1000
Ezekre semmi rekció, se hibajel, se semmi. Egy perce még működött, aztán szerszámbemérés, majd nem megy. Ez többször fordult már elő, a szoftver újraindításával megoldódik.
A verzió: 1.2115

dezsoe

Értem. Még két kérdés. A probe-ot mivel csinálod? (Probe képernyő vagy M31 makró?) Mi az UCCNC.exe dátuma? (Kettő van 2115-ös, dátum alapján tudom megkülönböztetni.)

eduard

Szia, a bemérést a probe képernyővel csinálom. Holnap tudom megmondani az exe dátumát, de gyanítom a letölés dátuma lesz az.

dezsoe

Szia!

Elvileg nem, de ha még az UC100.dll dátumát is megnézed (API\DLL könyvtárban), akkor biztos, hogy egyértelmű lesz.

eduard

Szia,

az UCCNC.exe 2022.03.14
 a UD100.dll 2022.02.10

Remélem segít.

eduard

Egy elméleti kérdés: Van két 10mikron pontosságú mérőlécem, amit fel tudok tenni az X és Y pályára. Olyat lehetne, hogy lemappelem vele a golyósorsó pontatlanságát és egy korrekciós mátrixot csinálni, ami alapján az UCCNC korrigálja az utat? Tehát nem enkóderként használni, hanem fix adatmátrixnak, pont mint ahogy Z-ben korrigál. Ezzel egészen megnőne a kínai golyósorsók pontossága.

dezsoe

Szia!

Ez egyelőre nincs a rendszerben és nem tudok róla, hogy tervben lenne a megvalósítása.

A verziót köszönöm, ez a "probe fix" nevű, javított 2115. Meg kell néznem, hogy nálam mit művel.

Autotec1

Van valami jó hír az eszterga funkcióról?

dezsoe

Én már nem írok semmi időpontot... [#rinya]

ium8w94xp

Felesleges is. Majd felkerül, ha elkészül.

eduard

A kutyafáját az ETH6 + UCCNC nek mostmár!

Egy kicsit egzaktabb hiba leírás: rendszeresítette, hogy bekapcsoláskor mindig valami új meglepetést tartogat, de csak ha sürgős munka miatt kapcsolom be a gépet.
Most épp az UCCNC betölti a default profilt ami nincs beállítva, kézzel próbálok átváltani a mentett és baállított profilra, mondja, hogy ok, akkor ő újraindítja a programot. Majd ujrainduláskor közli, hogy a megadott szériaszámon nincs mozgásvezérlő a rendszerben. De a default azért betöltődik és mozgatja a gépet (rossz irányokba és paraméterekkel). Tegnap használtam egy egész napon át, a mai bekapcsolásnak ez a meglepetése. És ezt tudja cifrázni is, van hogy nem jövök rá mit nem csinál jól, csak kiszáll-beszáll után jön helyre. Ha rendszeres munka van, inkább nem kapcsolom le a gépet egy hétig.
Valahol még nagyon bogaras a rendszer.

Itt a kép hozzá:

eduard

Próbálom helyreállítani az elveszett paramétereket az UCCNC-ben, mert a működő profilt nem tudja betölteni / értelmezni. Azonban azt kapom, hogy (a gép Y tengelyét két motor, az Y és B tengely hajtja) hogy külön külön működnek és homolhatók a tengelyek, de amint az Y-al összelinkelem a B-t slave módban csak az Y mozog. Csak az Y home-ot nyomom, nem a home all-t mert a többi tengely még össze vissza van.
Valakinek van ötlete, hogy ez mi lehet?