Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

István83

Én arra lennék kíváncsi, hogy két kézi kérek bemenet lesz-e hozzá.Amit akár egyszerre tekerve is lehet használni.Ciklus eszterga funkcióra gondolok.

dezsoe

Az 1.2116-ban még biztos, hogy nem, de rajta van a listán.

István83

Köszönöm a választ.

sarktibsi

Valaki megtudná mondani , hogy a képen látható érzékelő alkalmas-e HOME kapcsolónak?
Nem szivesen vennék másik tipust ( ebböl van sok )

Ara gondolok , hogy pontosan működne vele?

frob

sztem teljesen jó lesz, nem rosszabb mint egy mikrokapcsoló, megfelelő méretű vasdarabot kell előtt mozgatni ( darab lemez) pontosan, mivel csak 2mm a táv amin érzékel

Zozi

Teljesen jó, ha meg tudod védeni a forgácstól. Nekem minden tengelyen hasonloak vannak, M5, M8, M12, és teljesen jó a visszaállás. A mozgó asztal alatt egy szelektív verzió van ami csak feromágneses anyagra reagál. Tervben volt, hogy rákötöm az enkóder jelet is, hogy teljesenn pontos legyen, de nem volt rá szükség. 0,4 keményfém fúró visszatalál a furatba és nem törik el vészstopp, elmozgatás kézzel (orsótekergetés) és home után.

Autotec1

csak óvatosan bátorkodok megkérdezni, hogy a bemutató után kitűztetek-e egy időpontot az eszterga mód megjelenésére?

sarktibsi

Zozi , frob , köszönöm a válaszokat akkor az érzékelő az pipa.

Van 4 db encoderem , az UCCNC-le tudja kezelni? Dro-nak használnám.

Voltage: 5

Pulses: 1000

Van egy cnc marógépem arra szeretném felrakni 5 mm-es golyósorsók 5.000 mm/perces gyorsjárat.

ANTAL GÁBOR

Elolvastam az UCCNC manuálját és rákerestem a "frekvencia "szóra ( annak reményében hogy megtudom hogy a segéd encoderek jelfeldolgozási sebességének maximumát )  sajnos nincs ilyen leírva

A segéd encoderek fejezetben sem találtam utalást

A te eseted ( 4 él feldolgozást feltételezve ) kb 67  kHz jelfrekvencia .  Remélem Balázsék ( Dezsoe ) is olvassák és választ kapunk . Szerintem necces

frob

Én úgy tudom hogy ilyesmire nem képes uccnc...
Pontosan ezért váratott magára olyan sokat az eszterga funkció is.
Ez egy step dir es cucc, dro-ként úgy használhatod, ha teljesen elektronikusan hajtod, tehát kézikerék az uccnc -hez kapcsolódik, és a motorok viszik a tengelyeket...

egyéb esethez kéretik sima dro-t beszerezni... :)

ANTAL GÁBOR

Köszönöm  Ezek szerint :

About 50kHz is the max. processed encoder signal frequency by the UC300ETH microcontroller.

nem bánom ha angolul de a manuálba nem kellene ezt szerepeltetni  ?    A kérdező sem nyaggatta volna, ha egy publikus felületen megtalálja  ( mellesleg Balázséknak is kevesebb dolguk lenne mert kevesebben kérdeznének )

svejk

Pedig már 3 éve is kérdezted és kaptál is rá választ. [#kuss]
[#t218p7518#]

svejk

Az akkor válasz:

[#t218p7522#]

ANTAL GÁBOR

Emlékeztem az 50Khz re ( ezt Sarktibi is megerősítheti akinek mondtam telefonban ) de rá akartam keresni a doksiban hogy ellenőrizzem magamat . Igazad van nem a doksiban kellett volna keresgélni hanem a topikban  és a keresőszó az encoder  ( ki is próbálom )