UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

huatn6gfd

Akkor csinálj egy output triggert a kívánt kimenethez, aminek a forrása az M3 LED (50), az active low-val pedig be tudod állítani, hogy pont fordítva működjön, mint az M3 kimenet.

e252ck7ze

Üdv, Egy problémával kapcsolatban kérnék tanácsot: UCCNC-t használok esztergához. A főorsón van egy 360imp/r-es ennkóder 1:2-es gyorsító áttétellel. Mivel a fel és lefutó éleket is figyeli, be van állítva encoder felbontásnak 2880 imp/r. , de mivel van egy 1:2-es gyorsító áttétel az index prescaler-hez beállítottam 2-őt, hogy ossza le az index jelet kettővel. Menetvágásnál néha elrontja a bekezdést. Olyan mintha nem venné figyelembe a 2-es osztást és véletlenszerűen indul el, egyik vagy másik encoder indexre. Járt valaki így? Van esetleg megoldás a problémára? Előre is köszönöm a segítséget!

huatn6gfd

A két index jelről nem tudja megállapítani, hogy az melyik éppen, ez érthető. Próbálj egy olyan index jeladót felszerelni, ami tényleg csak egy jelet ad fordulatonként. A jel hossza mindegy (akár lehet egy fél tárcsa is), csak az egyik átmenetet fogja figyelni.

muv745z2p

sziasztok
iMach PS-2 es kézikerék nem megy az új UCCNC programmal, van valami ötletetek?

huatn6gfd

Ha a PS-2 az P2-S, akkor a letöltés oldalon van UCCNC-hez plugin.

muv745z2p

sikerült 3-ik kísérletre, most kíváncsi leszek, hogy így is lefagyogat néhanapján

muv745z2p

Sajnos csak fél siker a számlálót mozgatja , saját kijelzője semmit nem mutat csak a vészstoppos és pár másodperc után kilép. A szánokat nem mozgatja

huatn6gfd

Melyik verzióval próbálod? (1.2116 vagy korábbi?) És ha 1.2116, akkor korábbival próbáltad-e és működik-e?

Ha 1.2116: az 1.2116-ban rengeteg dolog változott, ami hatással lehet erre a plugin-ra is. Nem szükségszerű, de lehet. Ha csak ezzel a verzióval nem jó, akkor meg lehet keresni a gyártót és kitalálni, hogy mi változott. De mivel nekem nincs ilyen tekertyűm, ebben te tudsz segíteni.

muv745z2p

korábbival működik
elküldöm a gyártónak
Köszi

wfkhe34fc

Sziasztok!
Más is járt úgy, hogy nem kap licenset? Már több mint egy hónapja várom, de képtelenek generálni.

3ztiz2p39

Szerintem nem, mert arról bizonyára tudnánk itt a fórumon.

zcadjrtvj

Egy kis segítséget kérnék egy hiba diagnosztizálásában.
Az UCCNC ethernetes vezérlője már a sokadik alkalommal kelt önálló életre és bekapcsoláskor random átírja a portokat és tengelyértékeket. Már rutins vagyok és lementettem mindent, így elég csak visszaírnom. De, nem kel életre egyelőre két port, az egyes és hármas. A többit még nem teszteltem.
A gép működik, de ezeken a portokon minden kimenetn magas jelem van, a feszültség pinenként változik 3,7V és 4,4V között. Nem tudom őket vezérelni, az IOtrigger O 0-48 menüből beállítom az értékeket, a diag lapon nézem, szépen kapcsolgat a led, de valójában mindig magas a pin. A 2-es kimenet működni látszik. A gép mozog.

Mi lehet a pinek gondja? (Az időleges átírásba ne menjünk bele, azon túltettem magam, ez ilyen, ezt tudja. )

3xeir0p5y

Én megpróbálnék egy firmware frissítést, visszarakni egy régit, majd vissza az újat. Csak egy tipp.

zcadjrtvj

Ötletnek jó, de ezzel nagyon megégettem magam legutóbb. Mindenféle olyan hiba jött elő, amit nem láttam addig. Verziót és fw-t akkor fogok frissíteni ha eladom, mert nagyon bugos a rendszer. A gépet napi szinten használom és kitapasztaltam már a szoftverhibákat. Kár, hogy egyre újabbakat kapok.

huatn6gfd

Próbáljunk meg végigmenni rajta.
- "Az UCCNC ethernetes vezérlője": mi az UCCNC verziószáma és melyik ethernetes vezérlőt (UC400ETH, UC300ETH-5LPT, UC300ETH-5441, AXBB, egyéb) használod?
- A vezérlő nem tud átírni semmit, mert nem tárol semmilyen beállítást. A beállításokat az UCCNC tárolja és induláskor letölti a vezérlőbe.
- Az UCCNC akkor szokott megváltoztatni portokat, ha olyan vezérlővel indítod el, aminek nincsenek a profilban felsorolt lábai. Pl. van egy profilod UC300ETH-5LPT-hez való beállításokkal, majd elindítod a programot UC100 demó módban. Ilyenkor a nemlétező (vagy nem jó irányú) lábakat ki fogja nullázni. Ha ilyenkor elmented a beállításokat, akkor legközelebb az eredeti mozgásvezérlővel nem fog megfelelően működni.
- Olyan szokott még előfordulni, hogy az UCCNC még nem lépett ki teljesen, de leállítod a gépet. Ilyenkor hajlamos a Windows teljesen kinullázni a profilt, de ha ez történik, akkor már eleve úgy indul, hogy nem találja a képernyő file-t.
- Feszültséget - gondolom - úgy mérsz, hogy nincs rákötve semmi a kimenetre. Ha nem, akkor először úgy tedd meg, hogy lásd, a kimenet jó-e. (Melyik mozgásvezérlő, melyik port, melyik pin?)
- Firmware-t lehet frissítgetni, de a világon semmi értelme. Ha a firmware sérült, akkor a mozgásvezérlő nem indul el, a hibát a kézikönyvben leírt LED megfelelő villogásával jelzi és lehetőség szerint az UCCNC indulásakor újratölti a firmware-t.
- Ha mégis szeretnél firmware-t frissíteni, akkor egy másik(!) könyvtárba telepíts egy másik UCCNC verziót. Semmiképpen ne a működőt írd felül! Másold át a licensz file-t a friss telepítésbe, futtasd az UCCNC-t. Ha a felrakott másik verzió más firmware-t igényel (előfordulhat, hogy nem), akkor lecseréli. Ezután elindítod a szokásos verziót, ami majd visszaírja a neki szükséges firmware-t.