UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xyyid0xxm

Ok, köszi de nincs olyan gondom hogy kikapcsol.
Amint irtam az van hogy hrtelen megindul max sebessegel az adott tengely amit épen mozgatok vele és törik minden.

kr97pwss2

Szervusz István. írtam Emailt.

xyyid0xxm

Köszi, megy a válasz hamarosan.
Szép napot.

6x0ud2xg

Furat tapintással  kapcsolatban lenne egy kérdésem.
 Éveken keresztül használtam egy "renishaw"rendszerű  tapintót   központ keresésre . Emlékeim szerint a Mach hoz rendszeresített "kék" screen nel . Már nem dolgozom Mach- hal mert nekem bevált az UCCNC .
Ma ( két évkényszerű  kihagyás után ) megint központot kellett keresnem
A gyalog módszerrel sikerült is de nagyon időrabló .Rémlik hogy korábban használtam az UCCNC hez rendszeresített központkeresést  de ma már nem emlékszem a szintaktikára .
( valahol meg kellett adni a ráfutási sebességet , a visszamozgás sebességét és az ismételt  lassú megközelítés sebességét , a tartomány nagyságát stb )  Azután mindent automatán megcsinált. A Z t nem mozgatta ( tisztán furatot tapintanék )
Tud valaki segíteni hogy mit csináljak ?  Ps: régi verziójú az UCCNC-m és ha lehet nem abajgatnám . A régi screent ( türkisz szinek  a program a screen bal felén fut ) szeretném használni .  De ha mindenképpen kell az új (szürkés színű ) screen akkor ráfanyalodom

7w9huz0vb

Én nem próbáltam, de egy próbát megér
Probelt for UCCNC

6x0ud2xg

Beleolvastam . Nem az én világom .  Kihoztak egy verziót azután hosszú listában ecsetelik a "bug" ok javítását . Nekem valami atombiztos szisztéma kellene  Gyors megközelítés , nekimegy megáll ,lejön  lassan visszamegy  nulláz , elmegy a másik irányba  végigcsinálja az előbbiket , majd a leolvasott érték felére beáll újra nulláz és kezdi a másik tengelyt. A végén a tapintó fizikailag az origóban van és a DRO X=0 Y =0
Szerintem készült erre valami egyszerű makró de nem tudom hogy hogyan kell indítani ...

gsz03b27r

UCCNC könyvtárban van a leírás, hogyan kell használni.

Alap telepítés esetén:
UCCNC\documentation\Probe_help.pdf

gsz03b27r

A régi verzióban nincs benne.

6x0ud2xg

Megoldódni látszik a problémám Dezsoe segített. (2018 ban küldött nekem egy makrót amit megismételt ) Ha eljutok a műhelybe azonnal kipróbálom . Talán holnap ... Ma nagyon nem jól érzem magamat

ywrd786ks

Üdv mindenkinek aki erre téved. Segítséget szeretnék kérni egy általam még fel nem térképezett főorsó vezérlés kérdésében. Hamarosan belekezdek egy kiégett kapcsolószekrényű ipari gép felélesztésébe. A kérdés az lenne, hogy Uccnc alatt milyen megoldások léteznek hosszkiegyenlítő nélküli menetfúráshoz? Nyilván Ac szervóval működik a dolog, de ezt elég ritkán látni 3kW felett. Milyen megoldások jöhetnek még szóba? Előre is hálás köszönet!

dsbv32mzd

Sziasztok ! Segítsetek egy kicsit, adott egy Uccnc vezerlés újonan beállítva, Pc tönkrement sajnos Z tengelyen motorvezérlő és szervó csere is volt mindent friss,  marok egy tárgyat 1 mm fogással 4 mm maróval 130 fokban oda -  vissza és 2x martam ki és az alábbi csíkos hibám van , fusion 360 postprocesz a mach3 é ez nem lenne jó vagy?  Mi lehet a hiba oka? Nem mechanikai eredetű azt látom hisz kétszer teljesen egyforma marást produkált :( ötleteket nagyon köszönöm.

gaben

Szia,

ha UCCNC-d van, akkor miért nem UCCNC posztprocit használsz?

dsbv32mzd

2 hónapos a vezérlőm azt olvastam hogy a mach3  postprocesz jó hozzá , Van egy ilyen a fusionban hogy stepcraft uccnc nem tudom hogy ez jó e nekem.

gaben

Azt nem ismerem, illetve nem használom.
Ami nekem van 7 éve, az a CNCdrive UCCNC posztproci (persze a CNCdrive-nak semmi köze hozzá)
Ezzel hibátlanul fut minden, szóval ajánlom. [#wave]

dsbv32mzd

jajj de jó remek máris egy hiba kiiktatva. köszönöm holnap kipróbálom lesz e változás