UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

pryudwrhu

Igen természetesen, de nem értem az okát, pedig jó profilban csináltam (Lathe).
UCCNC 1.2117 a legújabb verzióban próbáltam. Próba képpen a többi profilban is csináltam M6.txt módosítást, de nincs semmi változás. Mindig jön az üzenet a sikeres szerszámcseréről.

huatn6gfd

Csak nem hagyott nyugodni, végignéztem mindhárom opciót. Az általad írt szöveg a második beállításra jön, de neked a harmadik kell, hogy futtassa az M6 makrót. Még arra figyelj, hogy az M6.txt-t abban a könyvtárban módosítsd, amelyik profilt futtatod.

pryudwrhu

Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál vele, jövő héten tudom kipróbálni.

ium8w94xp

Sziasztok.

Az új teszt verzióban(2117) lézerrel égetés közben M10 parancsnál elkezd égetni mondjuk egy kört és még a negyede előtt megszűnik a kimenetelén a fesz és a lézer kialszik, de a kör mozgás megy tovább. Korábbi verzióval jól működik.

huatn6gfd

Szia!

El tudod küldeni a profilod és egy teszt g-kódot?

ium8w94xp

Szia.

Elküldtem. Még annyi, hogy én a 2113-as végleges verziót használom amúgy. Kíváncsiságból a 2116 teszt verzión is próbáltam, de azon se megy nekem végig a fény.

huatn6gfd

Szia! Köszi, rá fogok nézni, majd jelentkezem.

pryudwrhu

Sziasztok!
Uccnc eszterga szerszámcserélőnél az X és Z offszet beállításokkal gyűlt meg a bajom, részben működik csak egyenlőre. Szerszámcserénél a Z offszet gond nélkül beáll az offszet listában megadott gépi kordinátára, viszont az X kordináták sehogyan sem akarnak passzolni. Sokat keresgéltem, hogy mit csinálok rosszul, de nem találtam megoldást. Nincs leírás az eszterga módról semmi csak a maró módról, vagy csak nem találtam. A legújabb verzió van feltelepítve, UC300ETH legújabb firmware, eszterga mód, makróval működik a szerszámcsere. Ha tudtok használható leírást, vagy segítséget nyújtani az nagyon jó lenne. Esetleg ha valaki csinálna egy videót a procedúráról az lenne a legjobb. Nem egyértelmű a Set X Diameter funkció használata sem számomra, ott átmérő módban beírná az X offszetet, de nem tudom használni. Kérlek segítsetek. Telefonos, vagy bármilyen online pl. Teamviewer-es segítség meggyorsítaná a hibakeresést. [#help]

pryudwrhu

Nos mivel túl sok válasz nem érkezett, és közben magamtól rájöttem a problémára: Az X tengely ha nem a munka kordináta 0 ponton van, hanem az én esetemben, makróból elmegyek szerszám cserére X70 Z200-ra akkor ha G43-al beállítom az új szerszám offszetet, akkor az X70-hez képest írja be a szerszám offszetet. Z200 X70-en vissza kell mennem X0-ra és utánna jöhet a G43, és minden jó. Viszont ennek nem így kellene működnie. A Z tengelyen nincs ilyen probléma. Makróból sem tudtam korrigálni a problémát.

6x0ud2xg

Egy érdekes alakzatnak  ( 6 db logaritmikus spirális alkot egy zárt körhöz hasonló formát ) szerettem volna (itthon ) elkészíteni a G kód listáját
Az artcam-mal  megcsináltam de biztosan hibás.  Gondoltam kipróbálom az UCCNC CAM es részét . Itthon csak demó verzióm van  Azzal nem sikerült  ( ez volt az első próbálkozásom )
Az a kérdésem hogy a demóban megy a CAM ?

6x0ud2xg

Kipróbáltam egy nem demós változatot  ( egy egyszerű kör  belső kontúr marás ) A DXF et behívja , a pályagenerálásra ready-t ír de nem csinál semmit , azután a G kód generálásnál csak egy pár soros alapbeállítás jelenik meg .  Lehet hogy a verzióm túl korai és a készítők  abban az időben még nem fejezték be a fejlesztést?

3ztiz2p39

A CAM rész szerintem már rég holtvágányra futott.
Eleinte is csak a régebbi dxf-eket dtte meg.

zwnavt8rw

Sziasztok

Lángvágóhoz szeretném használni az uccnc-t
ami realtime kellene állítani ott a gépen előtolás sebességet, beszúrás idejét
Ezek a mostani gépen potméterek, de ha jól látom az uc400eth-en nincs analóg bemenet.
Jó nekem persze encoder is, az a sima kis potméter szerű cucc.
Ilyen valahogy illeszthető?

Z tengely nullpontját menet közben is tudni kellene állítani, mert ügye a kezelő látja hogy áll, igazít rajta ha épp nem olyan amilyen....

Ezek megvalósíthatóak vele?
Előre is köszi!
R.

gsz03b27r

UC300 ETH-ban gondolkozz.

zwnavt8rw

ágyúval verébre...
6 tengely.. igaz van benne 2 analóg
de elméletileg tudhatja a 400-as is a enkóder fogadást, csak én spec nem tudom hogy, mert bőven van rajta io...
400-as on is van bőven port az is 6 tengelyt tud meg marék bemenetet

na meg a 400-as jobban is tetszik :D

Szóval miért az inkább?