UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

jr3zkwveg

Szép napot
Segítséget szeretnék kérni.
Számító gépet cseréltem ami erősebb mint a régi volt és ezt a hibaüzenetet kapom.

jr3zkwveg

A mostani gépem paramétereit képen küldöm .
Köszönöm a segítséget.

gsz03b27r

A számítógépben lévő videokártyához telepíteni kell a legújabb drivert.
Valószínű a Win csak alap video drivert telepített.
Minimum OpenGL 1.3

jr3zkwveg

köszönöm a gyors választ

xs55942m6

Szervusztok! Most megint előjött egy olyan hiba, hogy ha ismétlő munkát végzek akkor a tengelyek felgyerélődnek, megbolondulnak. Z-be szépen megy le helikopterbe.. de a következő munkadarabnál már eglz a kelikopterezés már nem xy mozgással halad lefele hanem yZ.. tehát egy íves jobbra-ballra fel-le mozgást művel. Amint újra hívom a programot, jó lesz megint.[#csodalk]

huatn6gfd

Szia! Kéne látni a g-kódot, amivel ezt csinálja. Továbbra is 1.2116-ot használsz?

zwnavt8rw

Sziasztok

Régebben már emlegettem, most vége fele haladok a felszerelésnek, kapott a maró egy levegős gravír hegyet.
Akit érdekelne erről van szó https://vi.aliexpress.com/item/1005004683192532.html

Következőt lenne jó elkövetni, fusion vagy éppen aspire, mindegy, generálja a g kódot, itt is van probléma mert nem kell kiemelni, mivel a berendezés olyan ha nem kap levegőt akkor fentebb megy vagy 5-10mm el a hegy, és kapcsolgatni kell az alakzatoknál a mágnesszelepet, mert ha folyamatosan megy akkor szétveri magát.

Nullára állni ha kell kézzel megteszem, csak onnan menjen tovább a folyamat.
Szóval 1 relét kell várakozás kapcsolni, és várakozás nélkül már is húzni a vonalat, mint egy karctűvel, csak nem kell utána elemelni, hanem tovább állni a következő alakzat elejéhez.

Ebben a beállításban kérném a segítséget.
Előre is köszönöm!!
R.

3xeir0p5y

Létezik lézerhez (Aspire) post process, én első körben azt próbálnám meg.

zwnavt8rw

Ez nagyon jó ötlet, köszönöm!
esetleg ha neked megvan el tudnád küldeni, vagy a mach3 laser is jó hozzá gondolom... nem tudom az benne van e
régi 8.5 van meg belőle...
Előre is kösz!

R.

3xeir0p5y

Szia, Lényeges, hogy milyen szoftvert, és vezérlőt használsz, a szerint kell kiválasztani a postprocest. Egyszerűen rákeresel a kívánt típus szerint:
"aspire laser postprocess", vagy pl. "uccnc laser postprocess"

x9t4zdzn3

Sziasztok!

Az alábbi linken található és letölthető plazma módosításokat szeretném használni, elvben minden működik de feldob egy hibaüzenet és a screen felület sem tökéletes. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

https://cnc4pc.com/blog/post/plasma-touch-sensor-configuration-for-uccnc-with-macro

zwnavt8rw

Szia

uc400eth amit használok... miindent köszi meglesem....

huatn6gfd

A CNC4PC nem volt csúcsformában, amikor a mellékelt makrókat alkotta. Az M99998 javítva:

//This is the Constructor macro which executes once when the application gets loaded

//*****************************  CNC4PC block  *****************************
//*****************  rem Modified Nov/30/2022 by CNC4PC  *******************

string Z_Top = exec.Readkey("UserTextfields", "20001", "0.0"); // Z_Top
double Z_Top_d = double.Parse(Z_Top);
AS3.Setfield(Z_Top_d, 20001);

string Z_min_height = exec.Readkey("UserTextfields", "20002", "0.0"); // Z_min_height
double Z_min_height_d = double.Parse(Z_min_height);
AS3.Setfield(Z_min_height_d, 20002);

string Offset_Z = exec.Readkey("UserTextfields", "20003", "0.0"); // Offset_Z
double Offset_Z_d = double.Parse(Offset_Z);
AS3.Setfield(Offset_Z_d, 20003);

//***************************  End CNC4PC block  ****************************

(Az alapértelmezett értékek helyett a mező neve volt beírva. A neveket viszont elég macerás számmá alakítani...)

x9t4zdzn3

Köszönöm szépen! Remélem másnak is jol fog jönni.

jnsx74344

Hello!
Egy tanácsra lenne szükségem. UC300ETH használok a legújabb UCCNC próbaverziójával. Egy 100x100 mm-es belső kontúrt marok akkor pontos lesz, és külső marás esetén mindig 2 tizeddel több. Használtam Fusion 360, Inventor és Aspirt is. Mindnél ugyanaz a probléma. Ha tudtok segiteni mi lehet a gond, nagyon megköszönném.