Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem tudom, de van ilyened?

svejk

Igen, ez egy előre beprogramozott billentyűzetemulátor.
Az UCCNC Hotkeys menüjében ugyanezeket kell beállítani.
Szerintem nem túl szerencsés megoldás, mert ha rátenyerelsz a normál billentyűzetre, akkor érhetnek meglepetések.

Van ott egy komolyabb verzió, az már szabadabban konfigurálható és funkciógombos billentyűket is emulál.

Kérdezz rá Dezsoe-re is, úgy tudom van neki is ilyen billentyúzet fejlesztése.

dezsoe

Van, csak máig nem csináltam meg 64 bitesre, úgyhogy nálam is csak porosodik. 1-2 havonta meglátom, akkor eldöntöm, hogy na, most nekifogok. Aztán mindig van sürgősebb... :)

Egyébként úgy van, ahogy írtad: olyan billentyűket kell beállítani, ami nincs a billentyűzeten, de legalábbis kombináció, tehát nem lehet véletlenül megnyomni.

svejk

Pedig a demo verzió jól működött!
( azért a múltidő mert ott meg maga gép nem lett befejezve :(  )

dezsoe

Nem csak demó, teljesen kész van, de csak 32 biten működik. Használtam is nagyon sokáig, csak mióta megjelent a 64 bites verzió, azóta pihen. Viszont megfelel az előzőekben írtaknak, mert semmi köze a billentyűzethez, nem billentyű lenyomást emulál, hanem függetlenül kommunikál. Jó régen volt...

svejk

Milyen típusúak azok a világítós nyomógombok?

Miki2

Köszönöm, próbálkozom.

dezsoe

szf

PSoft

Mert ha esetleg nem lenne...adtam volna egyet. [#kacsint]

eduard

[#3977@dezsoe] probalom életre kelteni a három színű jelzőfény makrót, de nem értek hozzá. Csak az általad megadott portokon hajlandó elindulni, ha beállítok neki más outputot, hibát mond a makróban. Csatolom a kódot, amivel kísérletezek. Meg tudnád nézni?

//Háromszínű jelzőfény makró

//A három állapotnak megfelelően az egyik kimenetet bekapcsolja.

// Hiba -> reset
// Futás -> cycle start vagy szerszámcsere vagy bemérés fut a probe képernyőn
// Pihen -> nem Hiba és nem Futás

int State = 2;

if (exec.GetLED(25))
  State = 0;                                                                    // Hiba
else if (exec.GetLED(54) || exec.GetLED(28) || AS3.Getbuttonstate(821))
  State = 1;                                                                    // Futás

if (State != LastState)
{
  switch (State)
  {
    case 0:
      exec.Setoutpin(Port3, Pin1);
      exec.Clroutpin(Port3, Pin2);
      exec.Clroutpin(Port3, Pin3);
      exec.AddStatusmessage("Hiba");
      break;
    case 1:
      exec.Clroutpin(Port3, Pin1);
      exec.Setoutpin(Port3, Pin2);
      exec.Clroutpin(Port3, Pin3);
      exec.AddStatusmessage("Futas");
      break;
    case 2:
      exec.Clroutpin(Port3, Pin1);
      exec.Clroutpin(Port3, Pin2);
      exec.Setoutpin(Port3, Pin3);
      exec.AddStatusmessage("Pihen");
      break;
  }
  LastState = State;
}

#Events

static int LastState = -1;

const int Port0 = 1;                                                            // Hiba kimenet
const int Pin0 = 1;

const int Port1 = 1;                                                            // Futás kimenet
const int Pin1 = 8;

const int Port2 = 1;                                                            // Pihen kimenet
const int Pin2 = 9;

dezsoe

Ott rontottad el, hogy nem jó helyen írtad át. Vedd elő újra az eredetit és csak ezeket a sorokat módosítsd:

#Events

static int LastState = -1;

const int Port0 = 1;                                                            // Hiba kimenet
const int Pin0 = 1;

const int Port1 = 1;                                                            // Futás kimenet
const int Pin1 = 8;

const int Port2 = 1;                                                            // Pihen kimenet
const int Pin2 = 9;

Nem a konstans nevét kell átírni, hanem az értékét, tehát az "="-től jobbra.

eduard

Köszönöm [#3977@dezsoe] működik. A kód elejére tehetem a pin setupot?

dezsoe

Igen, de csak azt a 6 sort, a maradék maradjon az #Events után.

2dbfy8y

Köszönöm.
Ez így nagyon király lett csütörtök este életre keltettem.
Teszi a dolgát ahogy kell. [#worship]