Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Értem.
Akkor vagyis uc100-nál lehetetlen.

TBS-TEAM

Ha van két szabad bemeneted akkor nem potival hanem forgó kapcsolóval ua. megoldható mint billentyűn.

József

dezsoe

Nem lehetetlen, csak nem az UC100 fogja csinálni. Fillérekért veszel egy USB-s Arduinot és onnan már sima ügy. Ha csicsázni akarod, akkor kezelheted Modbus-on keresztül is, de akár közvetlenül, soros portként is. Ha már úgyis van egy csomó lába, akkor tehetsz még rá kapcsolókat, visszajelzőket is.

2dbfy8y

Két bemenetem van még szerintem.
És ezt hogyan kell bekonfigolni?
Vagy mit hova kell kötni?

TBS-TEAM

Ez nem müködik csak első gondolat volt [#zavart2]

Modbus a megoldás.
József

2dbfy8y

Őszintén megmondva, több csicsára nem vágyok. Még ez az egy dolog hiányzik.
Többi így számomra megfelelő.

dezsoe

Igen, ahhoz is ethernetes kéne.

dezsoe

Holnap előkeresem, egyszer már megcsináltam kompletten pár éve.

2dbfy8y

Eladó nincs véletlen? [#nevetes1]

TBS-TEAM

Fel le gobbal működik mint a billentyűn ha nem akarsz több cullongot.
József

dezsoe

Többe kerül a posta, az időről már nem is beszélve...

2dbfy8y

Akkor várom, miről is van szó..

2dbfy8y

Ezt tudom, így már beállítottam, csak közben rossz gombot nyom az ember. [#nevetes1]

TBS-TEAM

Még sokszor elő fog fordulni [#eplus2]
József

2dbfy8y

Sza!
Erre a gondra nem lehetne rákérdezni a Balázsktól, hogy hogyan lehetne ezt megszüntetni. Kb 2m hosszú usb kábel kell a laptop meg a gép között. Egy relief marásnál elég rossz, ha így megáll. Most mióta van ref kapcsolóm, azóta kicsit jobb a helyzet.