Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

jnsx74344

Hali! Van egy 3d próbám és félautomata módban használnám szerszám cserénél. Uccnc v1.2113 próbáltam mobil próba funcióval + egy fix próbával az asztalon. Nem sikerült bemérni vele a marókés offsetjét. A 3d próba pontosan beáll, a mérés után sem tudom összehozni a marókés offsetjével. A másik dolog, hogy nem a főorsóba csatoltam a 3d próbát, hanem mellé és igy x-en és y-on is keletkezett egy offset. (csatoltam képet a setupom-ról). Nem tudom hol kell módositani az M6 macroban vagy az M31 ben, hogy működjön. Hátha tud valaki segiteni. Előre is köszi!

dezsoe

Szia!

Írd le pontosan, lépésről lépésre, hogy mit szeretnél csinálni szerszámcserekor. Ha minden igaz, akkor van rá egy kész M6-om.

Ez az ofszetes bemérő érdekes. Két és fél év alatt senkinek nem hiányzott és nem jutott eszébe. (Vagy csak nem tudok róla.) Pedig teljesen logikus. Gondolom, felhajtható, hogy ne legyen útban. Tetszik!

Az M31-et kedvedre módosíthatod, de a bemérő képernyő nem használja, csak a főképernyőn levő probe nyomógomb. Elmélkedek rajta egy kicsit, hogy hogy is lehet megoldani. Technikailag nem nagy kihívás, inkább az az érdekes, hogy hova lehet még odapasszírozni a szükséges beállításokat. (Az egyszerűség kedvéért a régi és az új képernyőn is.)

jnsx74344

Szia. Felelek a kérdésedre. Igen felhajtható. Az ötlet a Darton marógéptől jött( https://www.youtube.com/watch?v=xW1jOLv_F38) én leegyszerűsitettem. A szerszámok hosszát bemérni a 3d próbával. Hogy hozzáadja a szerszám különbségét X és Y tengelyeken a 3d próbához képest.

1. 3d próba méri az anyag tetejét, nem a marókés
2. elmegy és leméri az asztalon lévő fix próbán a marókés hosszát
3. visszatér a marókés az anyag fölé

Ezt nevezi az Uccnc Mobile Probe nak de ott a maró kés érinti az anyagot, nem a 3d próba.

jnsx74344

Megvan it latszik jol a muvelet, de nekem nincs atc motrom tehat marad a kézi szerszám csere
https://www.youtube.com/watch?v=3YzAl29Ag78

eduard

Hat ez szuper! Pont ilyen keszul a gepre egy renishaw tapintoval. Engem is erdekel a beallitasa. Illetve hogy lehet automatikusan lehajtani a probat (pneumatikus lesz) [#3977@dezsoe] ?

2dbfy8y

Szia!
Ucccnc-n a végállás, vagy ref kapcsolóknál mit kell beállítani?
Simán csak a mikrokapcsoló rá van kötve az illesztő kártyára.
Pint beálítottam adott lábra, kapcsoló benyomáskor zár.
De valamiért nem működik.
Van valami beállítás még amit a tengely beállításokon kívül be kell állítani hogy működjön?

dezsoe

Jelenleg úgy tudod lehajtani, hogy vagy makróból Setoutpin/Clroutpin-nel kapcsolgatsz egy kimenetet, vagy ha ethernetes vezérlőd van, akkor valamelyik M10.x kimenetet állítod be és M10.x/M11.x hívással nyitod/csukod. Ettől nem lesz automatikus, de csinálhatsz neki nyomógombot.

dezsoe

Azt a bemenetet kell beállítani, ahova az érzékelőt kötötted. A diagnosztika ablak a barátod: először ott lásd, ahogy a bemenet változik. Ha ez már működik, akkor a tengelyeknél is fog.

2dbfy8y

Csatolomaz illesztőkártya képét.
Talán lényeg látható rajta.
Kapcsoló egyik lába a 12,13,15 lábra kötve, másik lába mellettelévő gnd-re van kötve.
Vagy bekötést csesztem el?

2dbfy8y

Csatoltam a kárya képét.
diagnosztika fülön se jó, abból gondolom, lehet bekötés gond van.

dezsoe

Elvileg így kéne lennie. A bemenetek melletti LED pilácsol? Mert ha nem, akkor nem kap a panel 12-24V-ot és enélkül nem fogja a bemenetet fogadni.

2dbfy8y

Panel működik.Moorok szépen működnek.
De azt nézem lehet alapból zárt kapcsolót kérne.
Ha activ low pipálva van, csak akkor enged resetet törölni.
Ha nincs pipálva, ezt írja ki

dezsoe

Ez a panel nem használja az említett tápot a motor kimenetekhez, csak az oldalsó bemenetekhez. Tehát a kérdés továbbra is az, hogy ég-e a pilács, megvan-e a 12-24V-os táp? Azért nem engedi oldani a reset-et, mert az e-stop és/vagy valamelyik limit jel aktív.

dezsoe

Illetőleg még ebből a tápból csinál 0-10V-os kimenetet frekiváltónak.

2dbfy8y

Ha jól emlékszek rá,csak usb bemenet van rá dugva 12v-ot nem adtam neki külön. Holnap megnézem. Az activ low pipálva legyen?