Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Rá lehet kérdezni, de nem ők találták fel sem az USB szabványt, sem az ultragagyi kínai kábelt. Sajnos az USB ilyen, pláne ha hosszú a kábele. Sokat ront a helyzeten, hogy 10-ből minimum 9 kábel nem felel meg a szabványnak: ha szétbontod, akkor azt találod, hogy az adatvezetékek nincsenek sodorva. Kösd egészen rövid USB kábelre az UC100-at és a másik oldalát hosszabbítsd, ha már mindenképpen hosszabbítani kell.

(Én az UC100-at a hozzá adott, aránylag hosszú kábellel használom és még soha egyetlen egyszer sem szakadt le. Az is igaz, hogy normális leválasztó kártyám van, amiben nincs összekötve a leválasztott oldal földje az USB földjével.)

dezsoe

Felraktam a hozzávalókat a könyvtáramba. A zip-et az Arduino libraries mappájába kell kicsomagolni (csinálja meg a saját mappáját). Van pár kép a Modbus beállításáról és van egy makró, amit be kell állítani macroloop-nak. A makróban úgy van beállítva, hogy 0-150%-ig tudod a potival szabályozni 5%-os lépéssel. (Ja: poti csúszka az A0-ra, egyik vége GND, másik +5V.) Az 5%-os lépésre szükség van, hogy ne ingadozzon a sebesség.

2dbfy8y

Akkor ehhez modbus kell?
Vagy egy arduino?
Úgy érzem erre párat kell aludnom. [#nevetes1]

dezsoe

[#taps]

Kell egy Arduino eszköz (UNO vagy Nano), amire feltöltöd a programot, amihez kell a zip-ben levő könyvtár. A Modbus egy kommunikációs szabvány és ezen a nyelven fog az UCCNC beszélgetni az Arduinoval. Tehát, engedélyezned kell a Modbus master plugin-t, majd a képek alapján beállítani. A soros port száma el fog térni, az Arduino portját kell kiválasztani.

2dbfy8y

Viszonylag értem az utolsó mondat nem tiszta csak teljesen.
Esetkeg a bekötésről majd nem tudnál nekem egy kézi rajzot rajzolni? Akkor jobban érteném a poti bekötését. Meg azt nem értem, az arduinot be kell kötnöm a leválasztó kártyámra, vagy csak usb-n kell csatlakoztatnom a laptophoz? Arduinora meg potit rákötni?

dezsoe

A második: az Arduino-t a laptophoz kötöd. Amikor csatlakoznak, akkor kap egy soros portot, amit az eszközkezelőben tudsz megnézni és ezt kell beállítani a Modbus plugin-ban.

istvan58

Hello,
uj UCCNC kiadás mikorra várható?

jnsx74344

Sziastok! van e valakinek mukodo g68 macro. Szeretnek egy save gombot csinalni a probe fulben ,hogy le mentsem a szog compenzalast meres utan (Szog proba) ha van barimilyen otletetek elore is koszi

dezsoe

Jól értelmezem, hogy a mérésnek megfelelően el szeretnéd forgatni a munkaterületet? Vagy mit is szeretnél?

dezsoe

Munkálatok folynak, de időpontot nem tudok jósolni. Itt, ezen a fórumon, az [#t255#]-ban is ki lesz írva, ha megjelenik.

jnsx74344

Igen pontosan talatam egy makrot de szerintem hibas mert az uccnc azst irja nem lehet elinditani

/ Save Probe Angle

{
double angle = AS3.Getfielddouble(2715); // Angle probe result from probe screen ( i now understand the label number is also the variable location ? (2715)

exec.AddStatusmessage("Rotate: G68 A0 B0 R" + angle.ToString("F6")); // this writes the message to the screen

exec.Code("G68 A0 B0 R" + angle.ToString("F6")); // Rotate at 0,0 with angle degrees
while (exec.IsMoving());
}

dezsoe

Tessék, itt az eredeti:

double angle = AS3.Getfielddouble(2715);                                        // Angle probe result from probe screen

exec.AddStatusmessage("Rotate: G68 A0 B0 R" + angle.ToString("F6"));

exec.Code("G68 A0 B0 R" + angle.ToString("F6"));                                // Rotate at 0,0 with angle degrees
while (exec.IsMoving());

jnsx74344

Koszi szepen a segitszeget!!!

jnsx74344

Van lehetoseg fajlok feltoltese a forumra mert meg akor veletek osztani egy post procesort es nem lehet csak fotot

dezsoe

Valahova fel kell töltened, ami elérhető másoknak is, pl. GoogleDrive, OneDrive, Dropbox stb. A megosztásra kell figyelni, hogy másnak is legyen jogosultsága, mert egyébként csak te látod.