Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

n5g6j7ji

n5g6j7ji

szia
reseteltem, újra beállitottam, de ugyanazt irja ki

dezsoe

Akkor valami hálózati hibád lesz. Kábelt próbáltál már cserélni? Ja, még valami. A tápját ellenőrizd, hogy jó legyen, mert még az tudja meghülyíteni.

n5g6j7ji

Hálózati hiba mi lehet?
Mert én tényleg csak annyit csináltam, hogy feltettem a frissítést. Előtte még dolgoztam vele.

dezsoe

Nem vagyok látnok, csak tippelni tudok a hibajelenség alapján. Nálam hibátlanul működik ez a verzió, régebb óta használom, mint ahogy megjelent, tehát nem a programmal van a baj. Tápot nézted? Hány voltról megy? Stabil a táp?

n5g6j7ji

dezsoe

Oké. Hálózat működik? Közvetlenül van összekötve?

n5g6j7ji

pingelni tudom a 10.10.10.11et es a 10.10.10.10et is
ucxxx ben jó a test connection. kozvetlenul van osszekotve

n5g6j7ji

mar utp kabelt is csereltem, de semmi

n5g6j7ji

és oálááá....mukodik
rebootoltam a pct :D
bocsi ez hamarabb is eszembe juthatott volna, és koszonom a segito szandekot

dezsoe

Ezt meg sem kérdeztem... :)

j3cx5jtk6

n5g6j7ji

Olvastam, hogy volt akinek rángatott a gépe, és ott az Autoleveler volt a probléma.
Az enyém is rángat, de nekem nincs autoleveler-em.
Olyan, mint ha rosszul kapna jelet. Gyorsít lassít. Túl megy a ponton, persze aztán visszaáll.
Tuti valami beállítási érték. Tud valaki segíteni abban, hogy mi lehet?

Csak akkor csinálja, hogy ha valamilyen g-code-ot futtatok vagy mondjuk elküldöm valahova parancssorral (pl. Y1000).
A Feed ugrál. Ha 3000-re van beállítva, akkor 2800-3800 között kb.
Ha billentyűvel vezérlem, akkor nem csinál ilyet.

dezsoe

Ha csak egy Y1000-et adsz neki, akkor felgyorsul, megy, lelassul. Közben nem ingadozik. Esetleg a végén mozog egy picit visszafelé, ha van beállítva backlash.

Gyorsjáratnál láthatsz olyat, hogy a maximálisnál nagyobb sebességgel megy: de csak akkor, ha egyszerre több tengely mozog. Ilyenkor az egyik tengely teljes sebességgel megy, a másik hozzá illeszkedően, hogy eljusson a célba, viszont a két tengely együttes mozgásából adódó vektoron a sebesség nagyobb lesz, mint a beállított max. sebesség.

j3cx5jtk6

Nincs hozzá beállított analóg jeled? potid és az cibálja a feed overridot?! még ez lenne ésszerű magyarazat talán[#csodalk][#conf]