Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Mondjuk IDE? Hisz...nekünk van, azért van. :)

jnsx74344

En modositotam es tob mint egyeve hasznalom inventoron es fusion 360 hoz Uccnc post procesor

https://drive.google.com/file/d/1PVNlBgWUBXDpfB_yvBiVpCoAXKQcd4KP/view?usp=sharing

eduard

eduard

Funkciók, módosítások publikusak?

dezsoe

Persze, ugyanúgy fel fogom sorolni, ahogy a többi verziónál is, amikor megjelenik.

eduard

Haha, ebben biztos vagyok. Elore akkor semmit sem lehet tudni? Eldontott, mar fejlesztesben levo fobb funkciokat.

dezsoe

Főleg a megtalált hibák javítása lesz benne.

eduard

[#3977@dezsoe] van rá mód, hogy az UC300lpt5 boardon még egy analóg bemenetet hozzak létre? A jog potinak kellene és nem kötném össze a feed vagy rpm-el. Multiplexálni tudom a bemenetet, ha másképp nem megoldható?

dezsoe

Analóg bemenet kettő van, ezen nem tudsz változtatni, ilyen a hardver. Ha kell több, akkor azt máshogy kell megoldani. Olvass visszább, pont nemrég volt téma. Nagyjából itt: [#t218p8173#].

eduard

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Kérdezni szeretném--

Megoldható az, hogy egy adott bemenetre, ha jön jel, akkor akárhogy áll a jog és feed az leredukálja mondjuk 10 re- és ha az nem aktív akkor visszamegy az eredetire vagy 100 ra.

Vész végállásra futás utáni megoldás kezelés...
Dupla kontaktoros gomb megoldás lenne-az egyik a vész jelét zárja a másik pedig ezt.

[#conf]

Köszönöm szépen előre is!

dezsoe

Szia!

Igen, megoldható, pár éve már meg is csináltam. Kicsit ki kell pofozni, este felé majd felrakom.

n5g6j7ji

Feltelepítettem az új UCCNC-t.
Indításkor: Firmware update DONE! (fura, hogy minden indításkor lefut)
Majd bejön a kezelő felület és "Communication error: The application lost the connection with the motion controller device... Save offsets? Igen, Nem"
Majd kilép a progiból.
UC400-am van. A régebbi verzióval ment, de most már azzal sem. Gondolom a firmware update miatt.
Mi a megoldás?

n5g6j7ji

amúgy az ucxxx_utility megtalálja a vezérlőt.

dezsoe

Melyik verziót telepítetted? Néha előfordul (nagyon ritkán), hogy a frissítésbe belezavarodik. Az UC400 kézikönyvben leírtak szerint le kéne resetelned az UC400-at, újra beállítani a hálózatot az UCxxx_utility-vel, utána mennie kell.