Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Szia!
Én is jönnék egy kérdéssel, gondolam beírom ide, hátha mailt kevesebbet olvasol.
Artcam progival lett generálva egy relief nagyolás, simítása.
Kód jópár sorból ál,
Lassan de betölti a gép, de tiszta lomha lesz kézi mozgatásra, meg maráskor is ugrál.
Erre létezik valami megoldás?
Vagy szét kell szedni a progit több részre?

dezsoe

Nem értettem, hogy miért kérdezed meg itt is, mikor már válaszoltam emilben. Hát, ma annyira csúcsformában vagyok, hogy magamnak válaszoltam... [#falbav]

A file mérete teljesen mindegy, nem attól lassul le. A relief heves Z mozgással jár és ha a CV paraméterek szigorúak és a Z gyorsulás alacsony, akkor muszáj neki lassítani, hogy tudja követni az előírt útvonalat. Két dolgot csinálhatsz: ha bírja a Z, akkor vedd feljebb a gyorsulását és/vagy a CV paramétereket vedd lazábbra. (General oldalon.)

2dbfy8y

Kissebb terjedelmű proginál nem volt semmi gond.
De csak az x-y tengely mozgott akkor is rángatott.
Cv paraméterre melyikre is gondolsz?

n5g6j7ji

Nincs analóg jel rajta. Mindjárt rakok fel egy videót valahova, hogy hogy néz ki. Lehet, hogy Pablo is ebben szenved.

n5g6j7ji

https://photos.app.goo.gl/cbuZxGqeiBXZ2qYt5

Itt van egy pár video és fotó. Látszik, hogy a feed érték ugrál illetve olyan, mintha lecsapná a kanyarokat. Pedig a szerszám pálya csak x VAGY y iranyokbol áll.

j3cx5jtk6

Szia!
Tudsz segîteni ebbe a jog/feed redukalos makroban akkor?!
Kozben eleg sok komment lett..
Köszönöm szépen!!

Üdv

dezsoe

Jaj, bocsánat, elfelejtettem...

istvan58

Sziasztok,

Tegnap valami fa anyagot martam és kicsit akartam emelni az előtoláson munka közben de nem akart 100% nál fennebb menni, máskor ez ment. Lefele ok de felfele max 100% ig ment. Mitől lehet ez?

dezsoe

Megcsináltam. Innen tudod letölteni. A profilodba az alábbiakat kell felvenni:

[SafeSlowDown]
UnsafeLED=470
NegateUnsafe=false
UnsafeStateLED=450
NegateUnsafeState=false
FROmax=25
SROmax=30

UnsafeLED: a bemenethez tartozó LED száma.
NegateUnsafe: ha a bemenet aktív magas, akkor false, egyébként true.
UnsafeStateLED: visszajelző LED a képernyőn. Ha nem kell, akkor -1.
NegateUnsafeState: visszajelző LED negálása (true/false).
FROmax: lassított módban max. FRO (és JRO).
SROmax: lassított módban max. SRO.

dezsoe

Erre nincs ötletem. Lehet tiltani az FRO és/vagy SRO állítását, de akkor lefelé sem tudod állítani. Nem emlékszel, hogy hogy állt elő ez a helyzet?

istvan58

Szia,

több egyforma darabot kellet csinálnom, a 4.ik nél ált elő a leírt jelenség, FRO le-fel, FRO reset működött de csak max 100% ig.
Tegnap azonos G kódot futtatva 10 darabon nem jött ellő a leírt jelenség.
[#nemtudom]

2dbfy8y

Amit múltkor írtam, hogy relief g kódjánál gép belassul, elég sok a reakcióideje pl ciklus start gomb lenyomása után.
Erre létezk valami megoldás?
Vagy az UCCNC ennyit tud?
Ha raszteres léptetésbe írom a progit akkor valamennyivel jobb, de ha offsetben írom, jóval több mondat lesz, akkor van hogy program, ki is dob, be se tölti a szerszámpályát.

dezsoe

Küldd el (mail-ben) a profilodat és egy ilyen g-kódot, légy szíves, hogy megnézzem.

2dbfy8y

Kód ment.
Profilt csak holnap tudom átküldeni.
De próbáltam a laserem laptopján is, az erősebb gép, az is így reagált rá.

dezsoe

Oké, köszi, megjött.