Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

Még nem használtam tehát kérdezek...
Forgató, van e valami ami érdekes lehet a beállításánál, valószínű léptetőmotoros lesz

Ami még kérdés mert ezt sem tudom a fusion post ami letölthető kezeli a forgatót?

Köszi!

dezsoe

Ha forgatónak állítod be, akkor forgat. :) A Fusion-ról viszont nem tudok semmit mondani, már rég leírtam magamban, mint megbízhatatlant.

frob

kösz

Azt esetleg tudod, hogy a fusion post-ot ti, már int az uccnc-s brigád frissíti, vagy valami külsős?
Ha ti akkor legalább az aki csinálja tud róla nyilatkozni mi érhető el vele?

dezsoe

A gyártó frissíti, de érdemes kicsit utánanézni (gugli), mert lelkes felhasználók is szokták módosítani, javítgatni. (Aztán sokszor ezek a javított változatok kerülnek be a gyári csomagba.)

gaben

Ez csak egy sima forgató? Mert akkor csak be kell pipálni a 4. tengelyhez tartozó rotary axis fület és működnie kell az UCCNC postprocival.
Amihez persze úgy tudom semmi közük nincs az UCCNC-s csapatnak, de én is ezt használom és nincs vele gondom.
A forgatóm még nincs készen sajnos, régóta húzódik, de most már neki kell állnom és össze kell raknom, mert én is kíváncsi vagyok rá.
A szimuláció szerint amúgy működik vagy még nem tesztelted?

frob

még nem teszteltem
pont úgy vagyok vele ahogy te, vagy legalább is majdnem, nekem még csak gondolatban van :D
de kellene
egyébként ezt a postprocit használom, egyéb dolgokra eddig tökéletes volt, csak egy lépcsőfokot megint meg kell mászni

fvmbs7r7e

Sziasztok !

Tudna segíteni valaki 3 tngelyes cnc gépnél ha az uccnc hasznalom az íveknél lelasítja a folyamatot és nem túl szép az ív amit vág a mach3 az marad a sebeseégél és egyenletes szép felületet vág, hol tudom kikapcsolni az uccnc ben ezt a lassítást?

Köszi előlre is a segítséget..

dezsoe

Szia!

A tengelyek gyorsulása és a General settings-ben levő beállítások határozzák meg a mozgást. A kézikönyv 3.6 fejezete részletesen leírja, hogy melyik beállítás mit csinál. (A Mach3 marad a sebességnél, de nem pontos a pálya. A pontos pályának a szükséges helyen lassítás az ára.)

fvmbs7r7e

Köszi a segítséget ,de valahogy nem az igazi a sok gyorsulástól az ív, ha egyenletesen halad mint a mach 3 szebb a felület, de szívesebben használnam az uccncnt....

svejk

A kódban a G61-G64 hogy áll?

fvmbs7r7e

Vertic aspireben írom általaban ha ez számit mach2/3 mentésben

szf

Tengelyenkénti alapbeállításba szeretném a sebességet feljebb vinni, de nem engedi, hogy átírjam.
Mi lehet a probléma?

dezsoe

Számold ki, hogy belefér-e a kernelfrekvenciába. Akkor szokta visszavenni, ha több lépés jönne ki másodpercenként, mint amennyi a kernel beállítása. (Onnan is látszik, hogy nem valami kerek számot ír be, hanem azt, ami maximum belefér.)

szf

100kHz van a kernel. Steps per unit 200

dezsoe

Na, az bőven belefér. Beírod az új értéket és nyomsz rá entert is? Mikor ugrik vissza? Beíráskor vagy Apply/Save-re?