Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Ugyan ez.
Hagyományos Home kapcsoló a Data-ra, az encoder indexjele meg adja a Clock-ot.

istvan58

ez tetszik :)
nekem mivel nincs index jelem, sima léptetős gép csak.
Egyszerü volt párhuzamosan kapcsolni a két szenzort.
És valóban ahogy Svejk mondja "egyszer kell beállitani"

dezsoe

Hogyne lenne index jeled: te magad csináltad, rajta van a videón. :) Csak a polaritása nem jó: a 4013 felfutó élre vár.

istvan58

ez igaz,
de ahogy most van nem kellet külön áramkör.
Csak egybehuzalozni a két kimenetet :)

dezsoe

Egy apró különbség van: a tiéd akkor fog végállást jelezni, ha mindkét érzékelő aktív. Ez jó referenciához, de izgalmas lehet limithez, pláne teljes sebességnél. A 4013-as azonnal átengedi a limitet, ha ráfutsz, de csak akkor oldja, ha ha már nem aktív a limit és megjön az index is.

istvan58

ja ez elképzelhető...eddig nem zavart

istvan58

Még mindég jobban zavar az hogy a G-kód elejére ugrik amikor tekerem az UCR 201 kereket  [#pardon1]

szf

Ez [#t19p138438#] alkalmas Uccnc-re?

dezsoe

Határeset, de inkább nem tudom. Az Atom processzorral az a baj, hogy 2GB felé nem tudsz menni memóriával, a videó pedig elég kis teljesítményű. Ha el is indul rajta, akkor is nagyon lassú lesz, szerintem. Kérd meg az eladót, hogy telepítse fel, ha elindul, akkor látható lesz a sebessége. Nem kell licenc, demó módban is kiderül, hogy jó-e.

szf

Nem telepíti fel. Nem ismeri, nincs rá ideje.
Ez van benne: atom

dezsoe

Nem kommentálom... Annyi legalább kiderült a leírásból, hogy 4 GB-ig bővíthető a memória, elvileg. Az, hogy az UCCNC elindul-e, a videókártyától függ. Heves guglizás után azt feltételezem, hogy ez az alaplap van benne. Biztosat nem tudok mondani, de valószínűleg jó lesz.

frob

akkor minden bizonnyal nem fut rajta, azért nem teszi fel...

volt nekem is hasonló, én kipróbáltam, az lett a vége, hogy odaadtam egy ismerősnek aki böngészésre használja mert az uccnc nem futott rajta

egyébként is karcsú vas. tény és való hogy olcsó is, de ennyit is ér...

frob

közben megkerestem anno az enyémet
[#t19p129398#]
ezen nem futott

szf

Megoldódott minden. Ezt nem vettem meg. Közben az egyik fórumtársunk látván kínlódásomat hozott egy gépet baráti nexusból amit ez úton is köszönöm neki. [#eljen]