Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

gcu93g9if

üdv

Most cserélem épp le a kínai STB4100 kínai mozgásvezérlőt uc300-ra. Már csak a főorsó behangolásával bajlódok. USB RS485 adapterrel kötöttem be a frekiváltót, kínai 2.2kw.

A probléma, hogy a főorsó pont fordítva forog. M3 és M4 is pont ellenkezőleg forog. Tud valaki ebben segíteni?

dezsoe

Nem mélyedtél el nagyon a részletekben... :)

Hogy van összekötve az UC300 a frekiváltóval? A vezérlésből mennyi folyik a soros porton? Mivel hajtod a soros portot (makró vagy plugin, ha plugin, akkor melyik plugin, hogyan beállítva)? Satöbbi.

gcu93g9if

Próbálkoztam, de eddig sikertelenül :D

Az UC300 sehogy sincs összekötve a frekviáltóval. Egy ilyen USB kütyüvel van összekötve a frekviáltó a számítógéppel. RS- és RS+ helyre a frekiváltón.

(https://www.elektrobot.hu/termek.php?filename=USB_RS485_converter.html&i=1524)

Hyplugin 14-et használok.

Bocsi kezdő vagyok még a témában :(

dezsoe

A HyPlugin-hoz nem értek, de ha minden jó, csak a másik irányba forog, akkor a cserélj fel két vezetéket a motorhoz menőkből, ezzel megfordítod a forgásirányt.

gcu93g9if

köszi, jólett [#vigyor] tudtam én, hogy ide kell írni [#nyes]

dezsoe

gcu93g9if

Egy kérdés azért még lenne.

A z tengelyem bekötés után fordítva mozgott, én a az axis beálításoknál a "Dir"-nél kiválasztottam az Active low-ot, így jó irányba mozgott. Viszont most a szerszám magasság szondázásánál ha elindítom az érintő próbát akkor fordítva mozog. Lehetséges hogy itt is valami fordítva van bekötve a motornál?

HBS57 hybrid servo driver van a Z tengelynél. Nem én kötöttem be a motor részét, az már megvolt.

gcu93g9if

ilyen, elöző rossz kép

gcu93g9if

meglett a probléma. "P" értékét kellet átírni minuszra a probe beállításoknál.

dtb

...de egyébként ott a felirat a vezérlő dobozán: SW2 MOTORDIR

fvmbs7r7e

Üdvözlet!

Uccnc-ben nem hajlandó a spindel 15000 forulat alatt elindulni valakinek volt hasonló problémája ?Mach 3 ban megy szépen kis fordulaton is...

dezsoe

Úgy indul el, ahogy beállítod, akár 1/perccel is. Neked is ugyanazt tudom írni: nulla információ alapján nem sokat lehet tanácsolni. :) Verziószám, milyen főorsó, hogy van összekötve, melyik képernyőn mit állítottál be, analóg vagy PWM, esetleg plugin stb.

fvmbs7r7e

Ezek alapján valamikiderül?

fvmbs7r7e

Klasszikus 2,2 kw os vízhűtéses siemens frekiváltóval

dezsoe

Határeset. :) Még kéne az I/O setup oldal is, meg a frekiváltó típusa. Igazából a hibajelenséget is leírhatnád bővebben, mert nem egyértelmű. 15000 a legkisebb fordulat, amin megy? 15000 a legkisebb fordulat, amin elindul, de utána lejjebb tud menni? [#nemtudom]