Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Autotec1

Szia
Sajnos nincs oszcilloszkópom
Holnap felrakok egy másik enkódert amivel jó volt az indexjel de nagy a felbontása
Köszönöm a segítséget

dezsoe

Szia!

Most találtam meg a videót, amit küldtél (elbújt a spam mappában). Minden jeled megvan, nem tudom, hogy miért nem akar menni. Nem írtál még verziószámot (help/about oldalon).

Autotec1

Igen ha kézzel forgatom
Az A-B jel kis fordulaton látható ahogy változik
Viszont az index jelet még kézzel forgatva is macerás megtalálni

Autotec1

A verziószámot holnap megnézem
Nem lehet nagyon elavult (tavaly vettem)
Egy kérdés
Enkóder kimenete függ a bemenet feszültségétől?
Pl ennek:
https://shop.cncdrive.hu/cmproductsdownloader.php?product=520-amt103-inkrementalis-encoder22&field=document1

Az enkóderen lévő felirat 8-24 adatlapon 5-24
Mert a vezérlő 5voltot bír el

Autotec1

UCR201 kézi vezérlő F1-2-3 gombját lehetséges az x-y-z tengelyhez rendelni? Hogy ne keljen végiglépkedni az Axis gombal

dezsoe

Igen, 220, 221, 222 gombokat add meg az F gombokhoz.

A verziószám az UCCNC verziója, amit a help/about oldalon találsz.

dezsoe

Bocs, nem válaszoltam az enkóderes kérdésre. Igen, ennél a típusnál a pdf szerint a táptól függ a kimenet feszültsége. Illesztőkártyával mehet, de közvetlenül nem.

Autotec1

Kicsit bonyolultabbra gondoltam az F1-2-3 gombok beállítására
Köszönöm

Autotec1

Megoldódott  de nem tudom hogy miért
Összes vezeték újraköt egy másik lábra és megy
Majd visszaköt minden az eredeti helyre és ott is
Igaz a hiányzó eszterga mód miatt az uccnc nek nem barátja a menetvágás
Mikorra várható?
Még fizetnék is érte csak ne keljen a mach3 at használnom
Köszönöm a segítséget

svejk

Pedig a menetvágás még csak-csak megy.
(nekem elég volt még mindig a G33)

Viszont valóban a többi esztergályos specifikum nagyon hiányos.

Ma már marni, gravírozni nem nagy kunszt boldog-boldogtalan tud még akár egy nyamvadt Arduinó is.

000000000

"Viszont valóban a többi esztergályos specifikum nagyon hiányos."

Nit értesz ez alatt?

000000000

Bocsi!

Nem Nit, hanem MIT?

dezsoe

Biztos, hogy valami elektromos probléma volt, ami a kábelek elrendezésével megoldódott.

Pont a menetvágással nincs semmi gond, csak a többi funkció hiányzik. A Balázsok nevében én nem ígérgethetek, de felfedezni vélem a hajlandóságot, hogy legyen előrelépés. Csak nehogy elkiabáljam... :)

dezsoe

Most így hirtelen pár fontos dolog jut eszembe: a konstans felületi sebesség (G96), az átmérő mód, egy használható szerszámpálya-nézet, az első/hátsó késtartó kezelése. Biztos van még más is.

(Mellesleg szétröhögtem az agyam: "Ni-t mertek mondani ennek az öregasszonynak?!" (Roger Roger, a rekettyés) [#vigyor3] )

000000000

Köszönöm a választ.

Nekem nincsen gépem és nem is vagyok szakember.
Ezért biztosan kérdezek hülyeségeket.

A menetvágás úgy általában nagyon pontatlan fogalom.
Ha mondjuk lehet vele szakszerűen éles menetet vágni, ugyan azzal a rutinnal biztosan nem lehet lapos menetet készíteni.

A példát nem értettem. Gondolom egy film lehet. Biztosan nem láttam.