Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

TBS-TEAM

Ez a kapcsolás az 5V / 3.3V belső UC300 illesztő.
Szimulálció képeken. [#vigyor0]

József

őrülT-Tudós

Üdv, Uccnc/Szerszámhossz beméréssel kapcsolatban szeretnék egy kicsit okosodni. Elkészítettem a héten egy szerszámhossz bemérő készüléket (prototípust). Mivel még sosem használtam ilyet szeretnék némi infót kérni a használatához, illetve a makró alakításához. Jelenleg odáig sikerült eljutnom, hogy fix pozícióba felszereltem a bemérőt, a M31 makróban engedélyeztem az XY mozgást. Beállítottam a XY koordinátákat. Bemérési távokat, sebességeket. Illetve a végén visszaáll a kiindulási pontba. Ez szépen le is fut, ezredes ismétlési pontossággal. A további lépésekben szeretnék kérni egy kis segítséget.

svejk

A golyók és "küllők" rozsdamentes anyagból vannak?

őrülT-Tudós

A küllők sárgarézből készültek. A golyók szerintem nem rozsdamentesek, ilyet találtam itthon hirtelen. Ez a darab tanulási céllal készült. A következő darabot már pormentesen zártra szeretném.

000000000

Úgy néz ki mintha forrasztva lenne. Rozsdamentest nem lehet forrasztani.

svejk

000000000

frob

Ezzel oldal irányú mérést is tudsz ügye?
Kicsit jobban körbefotóznád?
Köszi!

őrülT-Tudós

Igen azt is érzékeli.  Bár én azért készítettem ezt a verziót mert kis átalakítással már lehet munkadarab bemérőt is csinálni belőle. Egyébként szinte ugyan az a konstrukció amit szinte mindenki csinál a neten. Egy pici eltérés azért van, én tettem bele 3 hernyó csavart, így elég pontosan be tudtam állítani a tapintó felület síkját.

őrülT-Tudós

Tudna esetleg segíteni valaki a továbblépésben? Megpróbálom leírni hol akadtam el. Sajnos marógép kezelésben is vannak hiányosságaim, eddig csak esztergán és lézervágón sikerült tapasztalatot gyűjteni...

szóval: Uccnc-ben átállítottam az M6 ignorálást.
G43al behívom a szerszámot és a hosszkorrekciót pl: T1 H1
M31-el lefut a bemérés. Innentől van homály...  Nem tudom, hogy a szerszámkorrekciós táblázatban, hogy fog bekerülni az új érték... [#nemtudom]

gcu93g9if

Üdv. Eddig a Fuson360-at csak rajzolásokhoz, tervezésekhez használtam, végüli a G kódot nem onnan generáltam. Pár napja viszont generáltam vele G kódot és furcsán viselkedett a gép.

Miután elindítottam a marást, ott ahol épp volt a gép lement Z0-ra, majd utána ment a 0 pontra. Miután vége lett a marásnak, úgyanúgy a ciklus végén lement Z0-ra, majd onnan ment újra a 0 pontra.

Mivel én az anyag alsó pontját veszem 0-nak, így elég kellemetlen, vectric-el generált kóddal nincs ilyen probléma.

Fusion-ban kód generálásnál ezt a mach3 posztprocesszorral csinálja, ha uccnc-t választom ki amint indítom a programot lemegy z0 alá, belevágja a szerszámot az asztalba...

Kell itt valamit állítani? Vagy mi lehet a gond?

dezsoe

A g-kód eleje-vége hasznosabb lenne, mint a beállító ablak az opciók felével. :) Nem használok Fusion-t, de ami kódot láttam, abban gépi nullára megy a munka elején és végén. (A rendesen home-olt gépeknél a gépi Z0 a felső végállás szokott lenni.) Nézd meg, hogy ki lehet-e kapcsolni ezeket a mozgásokat. Akár lehet, akár nem, egészen biztos, hogy be lehet állítani, hogy hova parkoljon a gép.

gcu93g9if

eleje:
G90 G94 G91.1 G40 G49 G17
G21
G28 G91 Z0.
G90

vége:
M9
G28 G91 Z0.
G90
G28 G91 X0. Y0.
G90