Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Igen, azzal jobban jársz. :)

svejk

Ha jól emlékszem Lovas Gyula így írta anno:
A billentyűzettel való gepkezeles egyenes út a szerszamtoreshez.  :)

Akár egy vezetékes MPG is óriási könnyebbséget és biztonságot nyújt.

dezsoe

Van benne igazság, tapasztalatból mondom. :) Az öreg fagépemre pl. felkerült ideiglenesen egy ultragagyi rotary encoder valamikor 2014-ben, mert az volt kéznél. Azóta is rajta van és működik. (Az újabbakat már rendes tekertyűvel használom.)

dezsoe

Találtam fotót is. Koax hálózat dobozában lakik a vészstop gombbal együtt. :)

Barna Tamás

Svejk te láttad a gépet,  4,5m hosszú csak a rádiós billentyű a nyerő.

svejk

Akkor rádiós MPG...
A billentyűt elüti az ember, leragad a gomb a beszorul forgácstól, stb...

Én még marót  vagy fúrót nem koptattam el, mindig hamarabb eltörtem. :(
Amióta MPG-t használok nőttek a szerszámok életesélyei.

svejk

Persze láttam.
Ha középről indítod a spirálzsinóros MPG-t simánn elér a két végére.

Autotec1

pont van egy eladó kézivezérlőm

Barna Tamás

Ez valami drága cuccnak tünik

eduard

Lehet, hogy már volt kérdés, ez esetben elnézést.

UCCNC-ben hogy lehet beállítani:
1. áramszünet vagy gép hiba esetén elmentse az összes nullpontot (G54-59) (WCS). Tehát nem akkor ha kilépek a szoftverből, mert az működik, hanem rögtöm amint felvettem, hogy később ne kelljen csak homolni.
2. folytatni a programot egy tetszőleges pontból. Azaz kiválasztom a megfeleő sort valahol a g kódban, a gép elindítja a főorsót, rááll előbb X majd Y és végül Z-vel, rákérdez és folytatja a kódot.

Köszönöm.

dezsoe

1. Ha felvetted a koordinátákat, akkor az offsets képernyőn megnyomod a save offsets gombot, a program pedig kiírja a profilba a koordinátákat.
2. Ráállsz a megfelelő sorra, megnyomod a run from here gombot, majd ciklus startra felhoz egy ablakot, ahol beállíthatod, hogy hogyan futtassa onnan a kódot. Ezután megint ciklus start és már megy is.

eduard

Köszönöm szépen, ki fogom próbálni.

Miki2

Szervusztok!
Valamiért nem tudom letölteni.

dezsoe

Szia!

Próbáld meg így.

(A szokásos: biztonságos oldalról nem biztonságos link. Majd legközelebb már jól teszem fel.)

Miki2

Köszönöm, már rendben letöltődött.