Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Nincs előttem telepített mach3 -meg már régen is volt- de úgy emlékszem, hogy a Mach3-nál volt egy sor, ahol kézzel be lehetett írni pl. egy g-kód sort.
Amikor nyomtam egy entert, ez a sor végrehajtódott.
Ha ugyanebbe a kézi beviteli mezőben nyomtam még egy entert, akkor az utoljára végrehajtott g-kódot újra beírta a sorba.
Van arra lehetőség, hogy ez a funkció működjön az UC-ben ?

gcu93g9if

Mi lehet az oka, hogy ha be van kötve a potméter akkor ezt a hibaüzenetet dobja be akkor amikor a végállás kapcsolóra áll a gép home-oláskor.

Utána csak az UC300 ki-be kapcsolása után hajlandó komunikálni a géppel.

Ha lekötöm a potmétert akkor nem csinálja soha.

z4ejygu7v

Tisztelt fórumtársak!

A gondom a következő: Servo vezérlőm van motorral, encoderrlel.
Pc ről szeretném vezérelni UCCNC-vel Milyen közösitő kellene hozzá? A UCBB1 CNC drive megfelel?

frob

húúú
szóval ha van szervó meghajtó akkor annak kellene fogadni a motort amin az enkóder is van
ha van külső enkóder pl lineáris útjeladónak akkor ahhoz uccnc tudtommal nem jó

uccnc step dir jeleket adni magából a szervó meghajtónak ez kell fogadnia..., persze leválasztani érdemes, ehhez az ucbb panelek tökéletesen megfelelnek...

dezsoe

Van. Nyomsz egy entert (vagy belekattintasz az MDI mezőbe) és beírod a g-kódot, enterre végrehajtja. Ha újra belépsz a mezőbe, akkor a fel/le nyilakkal tudod az előző parancsokat visszahozni.

dezsoe

A potméter nem jól van bekötve vagy valamihez hozzáér. Gyakorlatilag lelövöd a tápot az UC300-on, azért szakad le.

dezsoe

A legtöbb szervó vezérlő optikailag leválasztott bemenetekkel rendelkezik, így nem kell leválasztani. Nem írtál pontos típust, így nem lehet válaszolni. Általában 5V-ot várnak a bemeneten, tehát nehogy ráengedj 24V-ot!

dezsoe

Az enkódert a szervó vezérlő fogadja. Ha a vezérlőn van step/dir bemenet, akkor tökéletesen alkalmas az UCCNC a vezérlésre.

gcu93g9if

én is erre gondoltam, de úgy kötöttem be ahogy írtad. Illetve miért csak akkor szakad meg a kapcsolat amikor végállás kapcsolóra áll?

dezsoe

Valami valahol összeér, aminek nem kéne. Gondolom, hogy amikor a végállás jelez, akkor köti össze azokat, amiket nem kéne. Ezt így messziről nem tudom kitalálni: a helyszínen, műszerrel a kézben lehet megtalálni a hibát.

lari

Megtaláltam, köszönöm!

Bocs

Sziasztok!

Szeretném újratelepíteni az UCCNC-t új win miatt. Gondoltam, hogy akkor már a legújabb teljes verziót telepítem, de nem működik a letöltés bárhonnan próbálkozom. A linket több helyen megtaláltam, többek közt a CNCDRIVE honlapján, de rákattintva csak egy villanás aztán semmi. Mi lehet az oka?

Üdv.: Laci

Bocs

Na már látom is, valamit még be kell állítanom a böngészőben, mert azzal van probléma, a letöltés meg rendesen működik.[#eljen]

istvan58

Sziasztok,

Örömmel olvastam ezt:
"Megjelent az UCCNC 1.2114-es tesztverziója."

Kérdés:

Én elégé átfaragtam a képernyőt. Ha csak betöltöm ezt az ujban jó lesz vagy ujra át kell faragjam?

dezsoe

Szia!

Ha az eredeti ssf file-t módosítottad, akkor felül fogja írni. Ugyanez érvényes a képfile-okra is. Magyarul: mindent felülír, ami a telepítő része. Ezért kell mindent, amit módosítasz külön néven elmenteni, legyen az a profilod, a képernyő, a képernyő képei vagy bármi, ami egy normál telepítés során felkerül.