Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Bármit tesztelhetsz: én csak örülök, ha találsz valamit. A cél az, hogy kiderüljenek a problémák. :)

Autotec1

Mintha fizetésnél ez benne lett volna a vételárban?

dezsoe

Ez egy bölcs hozzászólás volt... [#falbav]

Többek között azért van ez a topik, hogy ha valaki problémát talál, akkor meg lehessen vitatni. Mindig mindent nem lehet kipróbálni. Gondolom, valamelyik újdonság elkészültekor lett benne hiba, mert régebben elég sokat teszteltük a G33.1-2-t is.

Autotec1

Inkább lényegretörő

zt2c4wh9

Nem azért nem működik mert nincs benne az árban, hanem azért mert valószínűleg valami bug van a kódban, de Dezsoe most teszteli. Egyébként működnie kellene.

000000000

Lehet hogy csak én nem találtam, vagy tényleg nincsen magyar nyelvű kezelőfelülettel?

Mert ha jól láttam, magyar fejlesztésről van szó. (nem biztos)

dezsoe

Magyar fejlesztés, de "gyári" magyar felülete nincs. Eddig nagyjából alig néhányan hiányolták. A képernyő képekből áll, tehát teljesen szabadon átszerkeszthető, lefordítható. Itt a fórumon volt valaki, aki lefordította jó pár évvel ezelőtt, de azóta rengeteg változás történt, úgyhogy az a képernyőkészlet elavult.

000000000

Köszönöm szépen a választ.

Autotec1

Sziasztok
Mivel egy mini horizontom van ezért nagyon zavaró a szerszámút nézőben, hogy az irányok függőleges z tengelyt mutat
Megváltoztatható hogy vízszintes legyen?

dezsoe

Szia!

Ez a nézet nem jó?

Autotec1

Nekem így is a tükörképe( iso felett a második)
Viszont van egy sokkal nagyobb probléma
A letöréseket fordítva csinálja
Tehát nem letörést készít hanem egy szép zárt menetet
A menet kezdőpontján nem a menet magátmérőjére megy le és onnan
Kifele készít egy letörést (az aktuális fogásmélység fügvényében)
Hanem a tényleges menetátmérőtől megy befelé
A képen a helyes szerszámút

Autotec1

Ilyen a kész menet
Csak nincs sarkalás
És nem megy rá anya

Autotec1

Próbáltam negatív előjeleket de csak az i nél értelmezi

zt2c4wh9

A külső belső menet az I előjelével állítható.
A Linuxcnc oldala talán jobban elmagyarázza mint a mi dokumentációnk: https://linuxcnc.org/docs/2.6/html/gcode/gcode.html#sec:G76-Threading-Canned

D.Laci

"Viszont van egy sokkal nagyobb probléma
A letöréseket fordítva csinálja"

A G76 nem készít letöréseket, így nem csinálhatja fordítva sem. Ezt neked kel hozzá adni.

A G76 mondatban megadott szögek menetprofil eltolására szolgál illetve a kilépő oldalon milyen szögben emelje ki a szerszámot. A Kezdő oldalon is meglehet adni általában egy plusz belépési szöget. Nem tudom, hogy az UCCNC ezt ismeri e.