Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Autotec1

A fordulatszám főorsón mérve szinte tökéletes (külső fordulatszámmérővel)

dezsoe

Szia!

Túl nagy az enkóder felbontása ehhez a fordulatszámhoz. 2000-es fordulatnál az 1024-es enkóderen kb. 34133 impulzus jön másodpercenként, ami több, mint amit a bemenetek tudnak kezelni.

Autotec1

Köszi
Erre nem gondoltam, pedig pénzt és emberéletet nem sajnálva gyönyörűen felaplikáltam.

Szedlay Pál

Szeretném megkérdezni mi a maximális impulzus másodpercenként amit még biztonsággal lekezel?

dezsoe

50 kHz környéke, feltéve, hogy ethernetes vezérlőről van szó, és szép, tiszta, határozott a jel. (És jó a kábel, nem zavarja semmi stb.) Balázs elég korrektül összefoglalta itt, igaz, angolul.

Autotec1

Milyen jó lett volna, ha ezt összefoglalva beleteszik a használati utasításba
Pl : főorsó enkóder max 100, nem sok, de pont elég.

dezsoe

Jól hangzik, de ez azért nem ilyen egyszerű. Lehet neked 24000-es főorsód is, meg 1500-as is. Más a felhasználási terület, más az enkóder igény.

Szedlay Pál

Köszönöm válaszod, elolvastam, korrekt leírás

000000000

Nem tudom itt valaki használja-e az én Probe makróimat vagy nem, de ha igen akkor csak azt akarom mondani hogy elkészült a 4. verzió és újra működik az UCCNC 1.2111 verzióval is. Itt a videó mutatja hogy néz ki és hogy kell felrakni az UCCNC programra. A kommentár szöveg meg tovább visz hogy honnan lehet letölteni meg bővebb magyarázatokat ad.

Ha letöltöd akkor van egy használati utasítás is (angolul) ami ki lett próbálva többször, nem csak én hanem egy barátom is kipróbálta, úgyhogy ha követed a használati utasítást akkor fog működni neked is. Én nekem UC300ETH_5LPT van a barátomnak pedig UC100, de a hardvertől független, úgyhogy gondolom mindennel működik. Sajnos nem tudom Magyarra lefordítani, de gondolom ez ma már nem probléma.

Sok szerencsét.

Autotec1

sziasztok

köszönöm a segítséget egy AMT103-as enkóderrel 100-as felbontással megoldódott részben a probléma
- pontos lett a fordulatszám mindkét sebességfokozatban.
viszont keresek egy vállalkozókedvű és hozzáértő embert Miskolc közelében aki ránézne a gépemre és néhány apró beállítást megejtene, természetesen Nem ingyen
röviden
- indexjel van, de mégsem indul el a menetvágás
- kézi távirányító apróbb beállítások (főorsó forgásirány)UCR201
- fordulatszám PID szabályzás

UCBB jelosztó
UC300-ETH

Autotec1

Sziasztok
Az index jel bemenetét szeretném alcsonyról magasra ( vagy fordítva)
Átállítani
Poblémám hogy hiába fogadtatom el enterrel
A mentés után törlődik
Mit csinálok rosszul?

gaben

Port-ból csak kettő van ha jól tudom: 1 és 2 :)

dezsoe

Szia!

Az index jelnek nem lehet polaritást megadni, mert nem lényeges. Az output trigger beállításoknál pedig végképp nem. Az 5-ös port 4-es lába bemenet, ezért nem tudod megadni kimenetként.

dezsoe

Van az 5 is, csak megfelelő mozgásvezérlő kell hozzá: pl. UC300ETH_5LPT. :)

Autotec1

Az index jel szerintem bejövő jel