Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

gcu93g9if

Olyan kérdésem lenne, hogy:

Ha rámegyek, hogy "Home ALL" rendben lezajlik a folyamat, X Y Z tengelynél zöldre is vált a kis ikon. Viszont az A tengelynél(Y szolga tengelye) nem lesz zöld a kis ikon(csak ha rákattintok kézzel miután beállt a home pozicióba)

Ugye ez azért gond mert ha mind a 4 tengely "zöld" akkor fog működni a "probe".

Van erre valami trükk, hogy automatikusan menjen a dolog?

dezsoe

A general settings oldalon ott van a home sequence, ami a tengelyek home-olási sorrendjét határozza meg. (Lásd kézikönyv, 3.6 Általános beállítások. [#nezze] [#vigyor2])

gcu93g9if

de a sorrend jó, csak az "A" szolga(slave) tengelynél az ott nem lesz zöld. Pedig az "A" tengely is beáll "home" pozícióba helyesen.

dezsoe

"Gyárilag" csak a Z, X, Y van beállítva. Vedd fel negyediknek az A-t.

gcu93g9if

köszönöm. holnap kipróbálom :)

fvmbs7r7e

Helló !

Írtam emailt..

dezsoe

Szia!

Megjött, de még csak most jutottam géphez. Nemsoká jelentkezem.

wv07scd6x

Sziasztok!
Igen régen jártam erre, mivel a gép is most egy jó ideje pihen. Viszont azt látom, hogy a megszokotthoz képest a program is már elég régen nem frissült. Van valami különösebb oka ennek, vagy ez már tökéletesre sikeredett, vagy beleunt a fejlesztő. :)

dezsoe

Szia!

Csak semmi pánik! Előbb-utóbb lesz újabb verzió. :)

Szedlay Pál

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem két hardvert és szoftvert is, gondoltam beüzemelem az egyiket.
Legeneráltam egy marópályát beállítottam a paramétereket és lefuttattam.
Nem értem miért ilyen lassan csinálja meg a pályát.
Na, de, hogy az exakt stop módban ugyan olyan gyorsan fut le mint a borzalmas tűrésekkel beállított konstans velocity ezt végképp nem értem.
Mitől van ez a paradoxon.

A beállításokról készítettem fotókat.

Itt a program file csak kb. 5000 sort futtattam le és vizsgáltam az időt : https://drive.google.com/file/d/1huL3Kx6-dOps271dXOUxw384WzZ49fPu/view?usp=sharing

Hogyan tudnám gyorsítani a megmunkálás sebességét?
Így nagyon lassú

Szedlay Pál

Sőt próbaképpen ugyan annál az alakzatnál úgy generáltam le a pályát, hogy 5200 sor helyett 132000 sor legyen.
Fantasztikus, ez nem lassított semmit, ugyan olyan sebességgel csinálta meg ezt a pályát is, lassan. Tehát a sorok száma nem befolyásolja a megmunkálás sebességét.

Szedlay Pál

0.01unit/s2 gyorsulással is ugyan az az időeredmény mit 10.000 unit/s2, nem értem, fizikai lehetetlenség.

dezsoe

Nem tudom, hogy mi a megfejtés: vagy nem nyomtál Apply settings-et a változtatások után vagy azért nem változik, mert nincsenek step/dir kimenetek beállítva. Én egy működő profillal próbáltam és ez az eredmény:

- "Gyári" CV beállításokkal kereken 3 perc.
- Exact stop módban 7 perc 10 másodperc.
- Az utolsó képen látható CV beállításokkal 2 perc 27 másodperc.

Szedlay Pál

Nagyon köszönöm.
Ilyen a tudatlanság.
Megtévesztett, hogy nem elég az adatbevitel, hanem Enterrel meg is kell azt erősíteni, de ezzel nem aktiválódik az érték, hanem kell még plusz megerősítés.
Minden az elvárt módon működik, sőt annál egy kicsit jobban.
Mindegy hány sorban adom meg a marópályát nem függ az elkészülési idő tőle. Míg egy másik programnál ez nem így van. egyenlőe ez egy kellemes csalódás volt.
Köszönöm segítséged.

Autotec1

Sziasztok
Most volt egy pici időm finomítani a beállításokat
Fordulatszám beállítási problémáim vannak
Pwm-jelből 0-10v os átalakítót használok
A fordulat most már hozzávetőlegesen jó, viszont az főorsó jeladóm
A fordulatszám növelésével egyre kisebb fordulatot mutat
Mi lehet a gond?